Autovakantie met de hond

  • Geplaatst op
  • Door Mark
  • Geplaatst in autobench
  • 0

Op vakantie met de hond in de auto? Autobench.nl vertelt u hoe u zich het beste kunt voorbereiden, wat de regels zijn in verschillende landen en welke producten ideaal zijn voor in de auto.

Gaat u binnenkort met uw hond op autovakantie naar Italië, Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland? Een autovakantie kan erg vermoeiend zijn voor uw hond. Autobench.nl zorgt er graag voor dat u en uw hond een veilige en comfortabele autovakantie hebben. Daarom hebben wij een aantal tips en adviezen voor u samengesteld.

 

Voorbereiding: Hond mee op autovakantie

Wanneer u de hond meeneemt op autovakantie dient u zich voor de reis goed voor te bereiden. Zo dient u vooraf op de hoogte te zijn van de laatste wet- en regelgeving van uw vakantiebestemming. In een aantal landen is bijvoorbeeld het gebruik van een autobench verplicht gesteld.

 

Hond mee op vakantie binnen Europa:

 

Neem uw hondenpaspoort mee

Uw hond moet een tatoeage of chip hebben

Uw hond moet diverse inentingen hebben gekregen (hondsdolheid, Kennelhoest, e.d.)

 

In sommige landen worden strenge quarantainemaartregelen getroffen voor het invoeren van honden. Als u naar Finland, Ierland, Malta of het Verenigd Koninkrijk op vakantie gaat, dient uw hond een parasietenbehandeling te ondergaan. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar een dierenarts of de ambassade van het betreffende land.

 

In welke landen is een autobench verplicht?

In een aantal Europese landen bent u verplicht om een autobench aan te schaffen, wanneer u een hond in de auto vervoert. Autobench.nl heeft voor u de meest populaire auto vakantie bestemmingen op een rijtje gezet (onder andere Frankrijk, Duitsland, Italië en Oostenrijk).

Bekijk hier in welke Europese landen een autobench verplicht is.

 

Veilige autobench voor mijn hond

Autobench.nl heeft een uitgebreid assortiment aan autobenches. Met een autobench kunt u uw hond veilig en comfortabel in uw auto vervoeren. Zeker wanneer zij langere tijd in een auto zitten, is het voor de hond fijner om een eigen plekje te hebben. Sommige honden kunnen fel reageren op het verkeer door te gaan blaffen of heen en weer te lopen. Dit kan voor de bestuurder erg gevaarlijk zijn, omdat u continue wordt afgeleid. Autobench.nl adviseert dan ook een autobench aan te schaffen wanneer u een lange autovakantie gaat maken met de hond.

Zie hier ons assortiment Autobenches

 

Hond vervoeren in een reisbench

Naast autobenches bestaan er ook reisbenches waarin u uw hond kunt vervoeren. De reisbenches zijn gemaakt van nylon en zijn gemakkelijk opvouwbaar. Ze zijn minder stevig dan autobenches, maar ook zeer geschikt voor korte autovakanties.

Zie hier ons assortiment Reisbenches

 

Laat uw hond wennen aan de bench

Voordat u op vakantie gaat, is het belangrijk dat u uw hond laat wennen aan zijn of haar bench. Om de hond te laten wennen, plaatst u de bench enkele weken voor vertrek in de woonkamer. Is de hond vertrouwd geraakt aan de bench, dan kunt u kleine stukjes gaan rijden. Zo kunt u zien hoe uw hond reageert op het verkeer. 

 

Uw hond onderweg naar vakantiebestemming

Hieronder vindt u nog een aantal tips voor onderweg.

Mijn hond is wagenziek
Houdt er rekening mee dat sommige honden last hebben van wagenziekte. Hiervoor zijn speciale reistabletten te verkrijgen bij uw dierenarts.Regelmatig een pauze
Houdt er rekening mee dat de hond zich tijdens de reis in een klein compartiment bevindt. Stop daarom regelmatig (om de 2 á 3 uur) en geef de hond de tijd om te kunnen lopen.Eten en drinken
Geef uw hond tijdens de reis regelmatig iets te eten en te drinken. Doe dit wel met mate, omdat uw hond zijn behoeften niet in de auto of bench moet doen.

 

Meer tips en adviezen

Lees hier voor uw specifieke vakantie bestemming de regels en wetgeving met betrekking tot reizen met honden.

Reizen naar Frankrijk

Reizen naar Zwitserland

Reizen naar Spanje

Reizen naar Italië

Reizen naar Duitsland

Reizen naar TsjechiëWelke autobench past in mijn auto?
Wat is de schofthoogte van mijn hond?
In welk land is een Autobench verplicht?

Meer tips en adviezen

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »