Benchtraining

Heeft uw hond moeite met de bench en weet u niet wat u hier aan moet doen? Autobench.nl geeft uitgebreid informatie over de Bench training voor uw hond.

Een hond is nooit te oud om benchtraining te krijgen. Benchtraining is noodzakelijk bij het opvoeden van uw puppy, omdat honden hierdoor routinematig door het leven gaan. Er is een duidelijk verschil te zien tussen het gedrag en de blijdschap van een hond die een duidelijke routine en structuur in zijn leven heeft en een hond die dit niet heeft. Een bench biedt routine, structuur, rust en veiligheid aan een hond. De pup leert hoe hij rustig en kalm kan worden door in de bench te gaan. Een goede benchtraining krijgt alle honden rustig.

 

Het is uiteraard niet de bedoeling dat de hond de hele dag in de bench opgesloten zit, maar af en toe rust is voor zowel u als uw puppy gezond. Een aantal voordelen van een bench zijn dat de puppy even niet in de gaten gehouden hoeft te worden. Sommige pups vinden het zelf ook moeilijk om rust te nemen. Dan kan een bench uitkomst bieden. Tenslotte is het handig om de puppy jong aan de bench te laten wennen, zodat hij hier later profijt van heeft.

 

Instructievideo over benchtraining

 

De onderstaande video is van hondentrainster Victoria Stilwell. Zij geeft ook een aantal tips over benchtraining (in het Engels).

 

https://www.youtube.com/watch?v=l5EAd1hLn38

 

 

Benchtraining: Wennen aan de bench

De bedoeling is om van de bench een veilige haven te maken. Zet dus de puppy nooit als straf in de bench. Ook is het handig om iedereen, inclusief kinderen, te instrueren om de puppy met rust te laten als hij in zijn bench ligt. Eerst moet de pup rustig wennen aan de bench. Dit kan gedaan worden door de bench heel leuk te maken door bijvoorbeeld het deurtje open te houden terwijl de hond in de bench zit en er zelf naast te gaan zitten. Een goed begin is om de puppy in de bench te voeren. Als uw pup toevallig uit zichzelf de bench in gaat, moet hij direct beloond worden met iets lekkers of een spelletje.

 

Wanneer uw puppy het eng vindt om de bench in te gaan, zou u als tussenstap eerst het kleedje uit de bench kunnen halen en dat kleedje leuk maken door hem daar steeds op te belonen. Haal het kleedje steeds na een korte tijd weg. Zodra de puppy enthousiast wordt bij het zien van het kleed, kunt u het kleed in de bench leggen. Het zou uw pup net over de streep kunnen trekken om toch de bench in te gaan.

 

Benchtraining: In de bench leren blijven

Op het moment dat de puppy aan de bench gewend is, geeft u hem een lekkere kluif en sluit u de bench af. U blijft gewoon in de buurt en laat de pup lekker kluiven. Nu doet u echter de bench weer open voordat de pup uitgekloven is. Nu leert hij dat hij zich geen zorgen hoeft te maken. Hij mag er ook weer uit.

 

Als hij gaat piepen, negeer hem dan. Ga desnoods eventjes weg. De pup zal van verbazing eventjes stil zijn. Op dat moment komt u terug en laat u hem los. U heeft het initiatief weer naar u toegetrokken en hij leert dat u terugkomt als hij stil is, want hij mag met zijn ongewenste gedrag nooit succes hebben. Zelfbelonend gedrag wordt snel aangeleerd en is moeilijk af te leren.

 

Voor de volgende stap in de benchtraining doet u het deurtje pas na het eten weer open. Wacht steeds iets langer na het eten voordat u de deur weer opent. Combineer dit met het verlaten van de kamer. Vanaf nu kunt u de bench steeds even dicht doen als de hond gaat slapen, of als u wilt dat hij even op zijn plaats blijft.

 

Ons assortiment hondenbenches

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »