Bootvakantie met hond

Gaat u binnenkort met uw hond op bootvakantie naar Denemarken, Zweden of Noorwegen? Op deze pagina vindt u tips en adviezen voor een zorgeloze bootvakantie met uw hond.

Bootvakantie met uw hond voorbereiden

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook wanneer u op bootvakantie gaat met uw hond. Of u nu naar het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen of Denemarken reist, u dient op de hoogte te zijn van de laatste regel- en wetgeving van uw vakantiebestemming. Ieder Europees land heeft zo weer zijn eigen regels betreft uw hond mee op vakantie. Het is ook handig om vooraf informatie in te winnen bij de veerboot maatschappijen over het transporteren van uw hond.

 

  1. U dient in het bezit te zijn van een hondenpaspoort
  2. De hond moet gechipt zijn of een tatoeage hebben
  3. U hond dient ingeënt te zijn tegen hondsdolheid

 

In een aantal Europese vakantiebestemmingen gelden strenge quarantaine maatregelen voor het invoeren van een hond. (Zweden, Finland) Vraag uw dierenarts of de betreffende ambassade ruim voor vertrek meer informatie.

 

Controleer de voorwaarden van uw bootmaatschappij

Wanneer u met uw hond op bootvakantie gaat, is het verstandig om ruim voor vertrek informatie op te vragen bij de bootmaatschappij. Bij veerboot maatschappijen gelden andere regels en tarieven. Hierbij kunt u per maatschappij letten op:

 

  1. Is er een uitlaatplek op het dek van de boot
  2. Moet de hond tijdens de overtocht in de hut of in de auto blijven?
  3. Wat bedragen de extra toeslagen voor mijn hond?
  4. Is een transportbox verplicht?
  5. Is een muilkorf verplicht

 

Transportbox voor een veilige bootreis

Bij het merendeel van de bootmaatschappijen is een transportbox verplicht. In een transportbox kunt u uw hond veilig en comfortabel vervoeren. De transportboxen van Autobench.nl zijn voorzien van een stalen deurtje met een stevig slot. De openingen aan de bovenzijde van deze kunststof kooien zorgen voor voldoende ventilatie tijdens de reis. Wanneer u een transportbox wil kopen, is het belangrijk om de schofthoogte van uw hond op te meten. De schofthoogte houdt u aan als minimale hoogte voor een transportbox. Zo weet u zeker dat uw hond een comfortabele bench heeft tijdens de boottocht. U kunt de transportbox uitbreiden met diverse accessoires zoals voer- en waterbakken, benchkussens of kooihoesen.

Bekijk ons assortiment transportboxen

 

Hond laten wennen aan de transportbox

Laat uw hond ruim voor de vakantie wennen aan de transportbox. Dit doet u door de hond ongeveer 2 weken voor vertrek te laten verkennen. Zet het deurtje open en plaats eventueel zijn bekende spullen of vetbed in de transportkooi. Sluit vervolgens de deur af en laat de hond een tijd in de transportbox zitten. Doe dit voor de reis nog een aantal keer. Zo zorgt u ervoor dat de hond zich op zijn gemak gaat voelen.

 

Uw hond tijdens de boottocht

Hieronder vindt u nog een aantal tips voor tijdens de bootreis.

Eten en drinken
Geef uw hond drie uur voor vertrek van de bootreis geen eten of drinken meer. Zo voorkomt u dat de hond zijn behoeftes in de transportbox doet. U kunt het beste voordat u aan boord gaat de hond een stuk laten lopen. Zo kan de hond zijn energie kwijt en is de hond rustiger tijdens de bootreis.Gebruik geen kalmerende middelen
Dierenartsen en boot maatschappijen raden het gebruik van kalmerende middelen af. De hond wordt hierdoor versuft en kan minder snel wennen aan zijn nieuwe omgeving.Mijn hond is zeeziek
Sommige honden hebben last van zeeziekte. Zeeziekte bij honden kunt u voorkomen door ze voor vertrek reistabletten te geven. Deze zijn te verkrijgen bij uw dierenarts.

 

Meer tips en adviezen

Lees hier voor uw specifieke vakantie bestemming de regels en wetgeving met betrekking tot reizen met honden.

Reizen naar Frankrijk

Reizen naar Zwitserland

Reizen naar Spanje

Reizen naar Italië

Reizen naar Duitsland

Reizen naar TsjechiëWelke autobench past in mijn auto?
Wat is de schofthoogte van mijn hond?
In welk land is een Autobench verplicht?

Meer tips en adviezen

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »