Autobench logo

Hondenbench maten

Inleiding

Als het op autobenches aankomt zijn er veel verschillende maten verkrijgbaar. Een bench vinden voor een grote hond kan een moeilijke opgave zijn. Via onze hondenkiezer kunt u makkelijk zien welke benches geschikt zijn.
Hondenbench maten
Auteur: Mark 20-07-2021

Inhoud

Een vraag die wij vaak krijgen: Welke maat autobench past bij mijn hond.

Er zijn veel verschillende soorten en maten autobenches verkrijgbaar en een bench vinden voor bijvoorbeeld een grote hond kan lastig zijn. In ons assortiment vind u een autobench voor ieder ras.
Via onze hondenkiezer kunt u makkelijk zien welke benches geschikt zijn. Na het invoeren van het ras, krijgt u een selectie van diverse artikelen die passen bij uw hond. Deze selectie is gebaseerd op een volgroeide hond.

Maar hoe komen wij bij deze selectie?

Het formaat van een autobench zal afhangen van de schofthoogte van uw hond. Dit is de afstand tussen de grond en de schoft van een staande hond. De schoft is de ruimte tussen de twee schouderbladen achter de hals. Daarin houden bij een marge aan van +10%.

Even een voorbeeld: Stel, u zoekt een autobench voor uw Berner Sennen dan doen wij dit als volgt: Dit ras heeft gemiddelde schofthoogte van 69 cm. Hierbij telt u 10 % (6,9cm) op en komt u op een hoogte van +/_ 76 cm uit. Voor deze hond is een autobench met een diepte van 107 cm heeft een hoogte van 76 cm erg geschikt.

       

Een bench voor een kleine hond is vaak snel gevonden. Kleine honden passen in vrijwel elke bench. Toch is het verstandig om een autobench te kopen die niet te groot is. Een hond voelt zich namelijk helemaal niet prettig in een bench die te groot is en is in een auto ook niet veilig. Bij een te grote bench kan tijdens een ongeluk de hond zich ernstig verwonden omdat hij door de bench wordt geslingerd.

Mocht u er toch niet helemaal uitkomen, staan wij voor u klaar met het juiste advies.

Voor jóúw Hond.
Achteraf betalen als optie
Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
ideal payment method mastercard payment method visa payment method paypal payment method in3 payment method bancontact payment method