Schofthoogte hond

Zoekt u een bench en weet u niet welke geschikt is voor u hond? Bent u onbekend met de schofthoogte van uw hond? Kijk dan in onze schofthoogte lijsten. Zie direct wat de gemiddelde schofthoogte van uw hond is en bestel direct de goede bench.

Het kiezen van een bench met de juiste afmeting voor uw hond is zeer belangrijk. Is de bench te klein kan de hond daar pijn van ondervinden of zelfs lichamelijke klachten, is de bench te groot kan de hond zich niet prettig voelen. Daarom is het van belang dat u de aanschaf van een bench afstemt op de afmeting van uw hond. Wij gebruiken als maatstaaf hiervoor de schofthoogte (schouderhoogte), dit is de hoogte die de hond heeft ter hoogte van de schouders als deze volledig rechtop staat. De hoogte van de kop is te verschillend per hond en de houding van de hond dat dit geen betrouwbare meting geeft.

 

Wij hebben een lijst samengesteld met de gemiddelde schofthoogtes van alle erkende rassen. Tussen een teefje en een reu zit ook hoogte verschil, houdt hier rekening mee. Mocht u een puppy hebben en wilt u een bench voor langere tijd, houdt dan de volwassen maat aan. In veel gevallen kan de puppy dan al wennen aan de bench. Hierbij is bij een te grote bench aangeraden een tussenschot of opvulling van de bench te gebruiken zodat de puppy het als bench ziet en er geen behoefte doet.

 


Schofthoogte Hondenras A t/m H

Op deze pagina vind u alle hondenrassen beginnend met A t/m H.

Hondenrassen A t/m H » 

 

 

Schofthoogte Hondenras I t/m Z


 Op deze pagina vindt u de schofthoogtes van alle honden beginnend met I t/m Z.

Hondenrassen I t/m Z »

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »