Velden zijn niet correct ingevuld


Benchtraining

De bench hoort voor uw hond een plek te zijn waar hij of zij zich terug kan trekken en tot rust kan komen. De bench is ook een goed alternatief voor een mand of deken. Een bench moet groot genoeg zijn om ervoor te kunnen zorgen dat uw hond kan staan, rond kan draaien en languit kan gaan liggen. 

De bench kan een enorm handig hulpmiddel zijn in de opvoeding van uw pup. Aangezien puppy´s de neiging hebben om overal op te kauwen, kunt u uw pup in de bench laten als u niet thuis bent. Naarmate u vaker uw pup in zijn of haar bench doet of gewoon laat slapen, des te makkelijker kan uw pup alleen blijven. Ook kan het gebruik van uw bench ervoor zorgen dat u de zindelijkheid van uw pup versneld.

Uw puppy aanleren dat de bench veilig/leuk is

Natuurlijk moet u uw puppy aan de bench laten wennen. Het trainen van uw puppy samen met de bench verloopt gemakkelijker als uw puppy vermoeid is.Als uw puppy moe is, en wil gaan slapen, pakt u hem op en legt u hem in zijn bench. De meeste puppy´s worden wakker als u hem optilt en in zijn of haar bench legt, wat u dat kunt doen is uw puppy weer in slaap kriebelen of aaien. 

U kan uw bench ook gebruiken als onderdeel van een spelletje, u legt wat lekkers in zijn of haar bench en u houdt de pup vast. Tel dan langzaam van bijvoorbeeld 3 naar 0, en laat de pup dan los. Uw puppy gaat op deze manier de bench enorm leuk vinden. Leg ook met regelmaat wat lekker in de bench van uw pup zonder dat hij het ziet, uw puppy zal vaker naar zijn of haar bench gaan om te kijken of er wat lekker in ligt. Wat ook een mogelijkheid is is om uw puppy wat lekkers te geven als hij of zij al in de bench ligt, uw puppy leert dan dat het heel plezierig kan zijn om in de bench te gaan liggen. 

Laat uw puppy ieder voedsel wat hij of zij krijgt het in zijn of haar bench opeten. Aan de beginfase van uw training moet u ervoor zorgen dat het deurtje van de bench open is, u vergroot de kans dat uw puppy zich opgesloten voelt wat u natuurlijk ten alle tijden wil verkomen. In het begin beschouwt uw puppy zijn of haar bench nog niet als zijn of haar nest. Hij gaat opzoek naar houvast, en de eerste tijd bent u dat. Mocht het zo zijn dat uw puppy zijn of haar botje meeneemt naar een andere plek, brengt u zijn of haar botje dan weer terug naar de bench. U kunt het beste pas doorgaan naar de volgende stap als uw puppy geen drang meer heeft om zijn of haar botje (bijvoorbeeld) ergens anders mee naartoe te nemen.