Velden zijn niet correct ingevuld


Koelmat voor honden

Een koelmat of koeldeken kan uw hond helpen af te koelen in de zomer. De temperaturen in Nederland kunnen zomers tot tropische hoogte stijgen. Honden zoeken met dit warme weer al snel de schaduw op, omdat zij snel last hebben van warmte. Extreme inspanningen en stresssituaties kunnen ook voor een verhoogde lichaamstemperatuur zorgen. Het kopen van een koelmat kan uw hond helpen om op een veilige manier af te koelen. Een koeldeken kan gebruikt worden in een autobench, hondenbench of los voor in de woonkamer, tuin of caravan.

Koelmat hond

Koelmat voorkomt oververhitting bij honden

Bij een hoge temperatuur in de zomer is het voor een hond moeilijk om de lichaamstemperatuur te controleren. Oververhitting kan al snel optreden en is een groot gevaar voor de hond. Een hond kan namelijk niet zweten en moet zijn lichaamstemperatuur omlaag brengen door te hijgen. Daarnaast helpt het ook als de hond water drinkt of zich in het water bevindt.

Een andere manier om de lichaamstemperatuur van uw hond te verlagen is het gebruik van een koelmat of koeldeken. Honden kunnen op dit koeldeken of mat liggen, waardoor de lichaamstemperatuur op een veilige en verantwoorde manier verlaagd wordt. Afhankelijk van het soort koelmat kan de temperatuur tussen 6 – 12 graden verlaagd worden.

Koelmat hond

De koelmat voor honden is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kunnen ook voor katten, konijnen of andere huisdieren gebruikt worden. Er zijn verschillende soorten koelmatten voor honden verkrijgbaar. De Petgear Koelmat blauw is bijvoorbeeld een koelmat die u enkel in het water hoeft te leggen. Zodra u deze petgear koelmat in het water legt vullen de vocht absorberende korrels zich en onstaat er een koele (zachte) substantie. Deze vochtabsorberende korrels verkoelen de hond op een veilige manier en geeft tot ongeveer 2 uur verkoeling.

De Flamingo koelmat hond is een koelmat die zowel in het water als in de vriezer kan. Wanneer u deze mat in de vriezer doet geeft hij minder lang verkoeling maar stelt de hond in staat zijn lichaamstemperatuur sneller te laten dalen. Naast Petgear en Flamingo heeft Autobench.nl ook het koeldeken van Kerbl in het assortiment. Dit koeldeken voor honden heeft dezelfde werking als een koelmat maar is ook dubbelgevouwen te gebruiken.


Koelmat kopen