Binnenkort op vliegvakantie met uw hond?

Regels en transportboxen voor het vliegen met uw hond. Alles wat u moet weten als u gaat vliegen met uw hond zet autobench.nl voor u op een rijtje.

Gaat u binnenkort op vliegvakantie met uw hond naar Spanje, Griekenland of een andere vliegbestemming? Wanneer u gaat vliegen met uw hond zijn er een aantal aandachtspunten waar u op moet letten. Een hond vliegt namelijk niet regelmatig, daarom is het voor hem een spannende aangelegenheid. Autobench.nl geeft u graag tips en adviezen wanneer u op vliegvakantie gaat met uw hond.

 

Voorbereiding vliegen met de hond

Wanneer u met uw hond op vliegvakantie gaat, dient u een aantal dingen vooraf te hebben geregeld. Afhankelijk van uw vliegbestemming (binnen of buiten Europa) gelden verschillende regels.

 

Hond mee op vakantie binnen Europa:

-U dient in het bezit te zijn van een hondenpaspoort

-De hond moet gechipt zijn of een tatoeage hebben

-U hond dient ingeënt te zijn tegen hondsdolheid

 

Daarnaast kan het noodzakelijk zijn om een behandeling tegen parasitaire infecties te laten uitvoeren. Vraag uw dierenarts voor meer informatie.

 

Hond mee op vakantie buiten Europa:

-U dient in het bezit te zijn van een hondenpaspoort

-De hond moet gechipt zijn of een tatoeage hebben

-De hond dient ingeënt te zijn tegen hondsdolheid

 

In sommige landen worden strenge quarantainemaatregelen getroffen. Informeer bij uw dierenarts of neem contact op met de ambassade van het land waar u naar toe reist.

 

Controleer de voorwaarden van uw vliegmaatschappij

Wanneer u met uw hond gaat vliegen, is het verstandig om hierover te informeren bij uw luchtvaartmaatschappij. Per luchtvaartmaatschappij worden er andere maatregelen en voorwaarden gesteld. Zo dient u bijvoorbeeld u hond te vervoeren in een ‘International Air Transport Assiciation’ (IATA) goedgekeurde transportbox. Deze transportkooien zijn gecontroleerd en mogen gebruikt worden voor vliegtuig transport.

 

Transportbox en Transportkooien voor uw hond

Vliegmaatschappijen bevelen de IATA gecertificeerde transportkooien aan voor uw vliegreis, bijvoorbeeld de Petmate Ultra Varikennel. Deze kunststof kooien bieden voldoende ventilatie tijdens de reis. De transportboxen zijn voorzien van een draadstalen deurtje met een slot. Een aantal van de transportboxen op Autobench.nl zijn voorzien van wieltjes. Dit is ideaal voor het vervoeren van uw hond tijdens de lange wandeling op de luchthaven. Bij aankoop van een transportbox is het belangrijk om de schofthoogte van uw hond te weten. De hond dient namelijk een comfortabel onderkomen te hebben tijdens de vliegreis.

Bekijk ons assortiment transportboxen.

 

 

Veilig vliegen met een hond

Als u in het bezit bent van alle benodigde reisdocumenten, inentingen, een IATA goedgekeurde transportbox en aan alle andere voorwaarden voldoet kunt u beginnen met de laatste voorbereidingen.

 

Laat de hond wennen aan de transportbox

Laat uw hond altijd tijdig wennen aan zijn verblijf. Dit doet u door circa 2 weken voor de reis de hond zijn bench te laten verkennen. Zet het deurtje open en plaats eventueel zijn bekende mand of vetbed in de transportkooi. U kunt de hond ook lokken door snoepjes of voer in de transportbox te leggen. Sluit vervolgens de deur van de transportbox af, en blijf in de buurt van uw hond. Doe dit voor de reis nog een aantal keer. Zo zorgt u ervoor dat de hond zich op zijn gemak gaat voelen.

 

Geef uw hond 3 uur voor tijd geen eten of drinken.

Zo voorkomt u dat de hond tijdens de vlucht zijn behoefte doet. Voor de zekerheid kunt u de transportbox voorzien met kranten, benchkussen of een ander absorberend voorwerp. Voordat u de luchthaven binnentreed is het verstandig om de hond een goed stuk te laten lopen. De hond kan dan zijn energie kwijt, omdat een hond gevoelsmatig weet dat er iets staat te gebeuren.

 

Gebruik geen kalmerende middelen

Vliegtuigmaatschappijen en dierenartsen raden het gebruik van kalmerende middelen af. U hond wordt hierdoor duf en kan hierdoor minder snel aan de nieuwe omgeving wennen. Daarnaast vergroot u de kans op onderkoeling en kan het zorgen voor een verhoogde bloeddruk.

 

Denkt u aan uw stickers die op de box geplakt moeten zijn.
U vindt ze hier

 

Bekijk onze overige tips

Wilt u meer tips en adviezen over uw hond op reis? Op onze overzichtspagina vindt u meer tips en adviezen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »