Waarom is kauwen op een bot zo goed voor een hond?

Waarom is kauwen op een bot zo goed voor een hond?

Waarom is kauwen op een bot zo goed voor een hond?

                                                                           

De meeste honden kauwen alleen op dingen die er voor gemaakt zijn maar helaas zien honden niet het verschil tussen een bot en bijvoorbeeld de afstandsbediening of de schoenen van uw kinderen. Maakt uw hond alles wat hij/zij tegen komt kapot op het moment dat u niet thuis bent? Straf uw hond dan vooral niet. Honden gaan kauwen op dingen uit verveling of omdat hij/zij verlatingsangst heeft. De hond denkt zich beter te gaan voelen als hij aan het kauwen is en het verlaagd zijn/haar stress niveau. Daarnaast is een bot ook heel goed voor het gebit van uw hond. Het verlaagd het tandsteen op de tanden en voor puppy’s kan het de pijn verminderen van doorkomende tandjes. Natuurlijk wordt uw hond ook hartstikke blij van het kauwen op een bot. Tijdens het hard kauwen op een bot maken de hersenen endorfine aan. Dit zorgt voor een blij en voldaan gevoel.

Een goed bot geven aan uw hond kan de perfecte oplossing zijn. Daar mee komen we ook direct op het moeilijkste punt…wat is nou een goed bot voor uw hond?  U moet er opletten dat het bot niet in één keer kan worden opgegeten door uw hond. Zorg er voor dat u dus een redelijk groot bot koopt, dit geldt ook voor kleinere honden. Ook moet u oppassen met scherpe en harde materialen. Hertengeweien zijn erg in trek op het moment maar zorgen er ook voor dat tanden en kiezen snel slijten en zelfs kunnen afbreken. Gekookte botten zijn ook erg populair maar zijn in de meeste gevallen erg hard en kunnen daarom ook schadelijk zijn voor de gezondheid van uw hond. Gekookte botten die u nooit aan uw hond mag geven zijn botten die het dier gedragen hebben. Geef dus altijd een gekookt bot van delen van de ribben, nekken en schouderbladen.

U doet uw hond een groot plezier met een bot gemaakt van geperst runderhuid van het merk Duvo+. De botten van geperst runderhuid zijn in diverse maten verkrijgbaar en daarom voor iedere formaat hond geschikt. Het bestaat uit 100% runderhuid waardoor hij lang mee zal gaan. Uw hond heeft hier lang plezier van.  

Tegenwoordig bestaan er ook veel vegetarische voedingsproducten voor dieren. Wij bieden speciaal voor jullie trouwe viervoeters veggie opties aan. Zoals deze fantastische “Garden bites fruity dental swirls”. Ze zijn een perfect tussendoortje en beloning voor uw hond. Deze swirls zitten bomvol vitamine, calcium en ijzer. Het natuurlijke muntextract zorgt voor een frisse adem van uw hond. Nog een ander pluspunt is dat het 100% gluten vrij is waardoor ze licht verteerbaar zijn en geschikt zijn voor honden met allergieën.

 

Kortom een bot kan een zeer goede en smakelijke oplossing zijn voor het gedrag van uw hond. Het voorkomt schade aan spullen in huis die niet voor uw hond bedoeld zijn, het gaat de verlatingsangst tegen en het is goed voor het gebit. En geef nou toe, iedereen wil zijn/haar hond toch gelukkig en tevreden zien?

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »