Welke autobench past in mijn auto?

  • Geplaatst op
  • Door Mark
  • Geplaatst in autobench
  • 0

Autobench.nl heeft een uitgebreid assortiment aan autobenches. Ons aanbod bestaat uit meer dan 40 verschillende soorten autobenches. of u nu op zoek bent naar een schuine autobench met hoge dorpel, rechte autobench of een aluminium autobench, bij Autobench.nl vindt u het allemaal.

Soorten autobenches

Autobenches zijn te verdelen in twee hoofdcategorieën. Er zijn namelijk rechte autobenches en schuine autobenches.

 

Rechte Autobenches  

Heeft uw een Bestel wagen of een erg grote kofferbak? Dan is er een mogelijkheid dat onze rechte autobenches passen in uw auto. U kan deze autobenches verkrijgen in dubbele en enkele uitvoering. Ook is er keuze tussen spijlen in de achterwand en een dichte achterwand.

 

Schuine autobenches 

Heeft u een auto met een schuine achterbak? Dan kunt u het beste kiezen voor een autobench met 2 schuine zijden. Een autobench met dubbele schuine zijden zal in dit geval beter passen in uw kofferbak.

 

 

Welke bench is geschikt voor mijn auto?

Regelmatig komt bij Autobench.nl de vraag voorbij "Welke bench past in mijn auto?". Door middel van onze keuzehulp kunt u heel eenvoudig achterhalen welke autobenches er in uw auto passen.

 

 

Mijn auto staat er niet tussen.

Onze bench keuzehulp heeft helaas niet ieder auto model in het database staan. Heeft u een auto die niet in onze autobench keuzehulp staat? Volg dan onderstaande stappen om heel eenvoudig te achterhalen welke autobench in uw auto past.

 

Heb ik een hoge dorpel?

Wanneer u een autobench wilt aanschaffen, is het belangrijk om te weten welke afmetingen uw kofferbak heeft. Daarnaast dient u te kijken of u een gelijkvloerse kofferbak heeft. Een aantal auto modellen hebben dit namelijk niet. Hierdoor kan het voor komen dat de deur van uw autobench niet open wil, omdat deze tegen de kofferbak rand aankomt.

 

Heeft u geen gelijkvloerse kofferbak? Dan kunt u het beste een autobench met hoge dorpel nemen. Een hoge dorpel betekent dat het deurtje van de autobench is verhoogd en dus altijd geopend kan worden. Voor dit geval hebben wij de Rex Lijn in ons assortiment deze kooien zijn standaard uitgerust met een verhoogd deurtje.

 

Bekijk alle autobenches

 

Welke kofferbak afmetingen zijn belangrijk?

Wanneer u uw kofferbak wilt opmeten, is het belangrijk om de volgende formaten op te meten.

 

De diepte van uw kofferbak.

Deze meet u vanaf de opening van de achterklep tot aan waar uw achterbank begint. Heeft u een schuine achterbank? Dan is het verstandig om de kofferbak op te meten vanaf de bovenzijde van de achterbank tot aan de achterklep. Houd rekening met dat de achterklep ook een schuinte heeft.

 

De breedte van uw kofferbak.

De breedte van uw kofferbak meet u heel eenvoudig van links naar rechts. Houdt hierbij rekening met dat u het smalste gedeelte van uw kofferbak opmeet. Net zoals op de foto hiernaast ziet u nog opbergruimtes aan de zijkant van de kofferbak zitten. Deze dienen niet opgemeten te worden, gezien de autobench hier niet kan staan.

 

De hoogte van uw kofferbak.

De hoogte van uw kofferbak meet u van boven naar beneden. Meet ook hier enkel het smalste gedeelte. Een aantal auto’s hebben een lampje in het plafond van de kofferbak zitten. Hierdoor wordt de effectieve ruimte voor de autobench verminderd. U zult in dit geval dan vanaf het lampje tot aan de grond moeten meten.

 

Afmetingen van uw hond

Niet alleen de grootte van uw kofferbak speelt een belangrijke rol in uw zoektocht naar een passende autobench. Uiteraard is het ook belangrijk om te weten wat de schofthoogte van uw hond is. Autobench.nl heeft een lijst met schofthoogtes voor u ontwikkeld van de meest voorkomende hondenrassen.

De schofthoogte wordt door ons aangehouden als minimale bench grootte en de afmetingen van uw kofferbak als maximale grootte. Dus heeft u een hond met schofthoogte 38 cm, dient u minimaal een autobench te nemen die 38 cm hoog is.  

 

Mocht u er niet helemaal uitkomen, neem dan even contact met ons op via ons contactformulier.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »