Werpkist hond (15)

Een werpkist, ook wel whelping box genoemd, is een speciaal ontworpen ruimte waar een zwangere hond kan bevallen en haar jongen kan grootbrengen. Er zijn een aantal redenen waarom het gebruik van een werpkist aanbevolen wordt bij de bevalling van een hond:

  1. Privacy: Een werpkist biedt een privéruimte voor de zwangere hond waar ze zich veilig en op haar gemak kan voelen tijdens de bevalling. Dit kan helpen om stress te verminderen en kan de bevalling soepeler laten verlopen.

  2. Controle: Met een werpkist heeft de eigenaar meer controle over de omgeving waarin de hond bevalt. Dit kan helpen om de hond te beschermen tegen mogelijke gevaren, zoals onbedoelde verwondingen of verstoringen.

  3. Hygiëne: Een werpkist kan gemakkelijk worden schoongemaakt en desinfecteerd, wat helpt om de gezondheid van de moederhond en haar jongen te beschermen.

  4. Observatie: Een werpkist biedt de eigenaar de mogelijkheid om de bevalling te observeren en de gezondheid van de jongen te monitoren.

  5. Voeding: De jonge puppy's kunnen in de werpkist zonder problemen bij de moederhond blijven en zij kan ze gemakkelijk voeden.

Het is wel belangrijk om te weten dat een werpkist geen vervanging is voor professioneel advies van een dierenarts. De eigenaar moet in overleg met dierenarts gaan over de juiste tijd om de werpkist klaar te zetten en hoe deze te gebruiken.Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »