Nut en noodzaak van een bench

Inleiding

In dit artikel bespreken we nut en noodzaak van een bench met Robbin Kleinpenning van Puppygroep.nl. Robbin heeft vier puppy boeken geschreven in samenwerking 30 hondenexperts en kynologische gedragstherapeuten. Één van zijn vier puppy boeken is Het Ultieme Puppy Benchtraining Handboek. Dit boek is een stapsgewijze handleiding voor een succesvolle puppy benchtraining op de nieuwe en positieve manier.
Nut en noodzaak van een bench
Auteur: Mark 17-12-2021

Inhoud

In dit artikel bespreken we de nut en noodzaak van een bench met Robbin Kleinpenning van Puppygroep.nl. Robbin heeft vier puppy boeken geschreven in samenwerking 30 hondenexperts en kynologische gedragstherapeuten. Één van zijn vier puppy boeken is Het Ultieme Puppy Benchtraining Handboek. Dit boek is een stapsgewijze handleiding voor een succesvolle puppy benchtraining op de nieuwe en positieve manier.

Vraag 1: waarom een bench gebruiken?

Het gebruik van een bench bij de opvoeding van een puppy kent vele voordelen. Een bench is bijvoorbeeld erg handig wanneer de pup nog niet zindelijk is. Maar ook wanneer je even dertig minuten de deur uit bent en je er zeker van wilt zijn dat jouw meubilair intact blijft.

In de ideale situatie ziet de pup de bench als zijn eigen plekje waar hij tot rust kan komen. Zijn plekje waar hij zich kan terugtrekken, even lekker kan gaan slapen en alle prikkels kan verwerken.

Dat jouw puppy de bench als zijn eigen plekje ziet is niet vanzelfsprekend. Er zijn veel puppy's die beginnen te janken of blaffen, zodra het deurtje van de bench gesloten wordt.

Vraag 2: is een bench noodzakelijk?

Een bench is niet verplicht en daarom ook niet per definitie noodzakelijk voor de opvoeding van een puppy.

Kies je ervoor om geen bench in huis te nemen, dan dien jij de pup beter in de gaten te houden, omdat hij in het begin geen reden heeft om zijn plas binnenshuis op te houden.

Zonder bench kan hij ook constant blijven rondlopen of rennen en dit is niet de bedoeling, want een pup heeft lichamelijke en mentale rust nodig.

Doordat de pup minder rust heeft zal de pup weer sneller moeten plassen. Je zult dan vaker met hem naar buiten moeten gaan om er zeker van te zijn dat hij niet binnenshuis plast.

En daarnaast is de kans groot dat een vermoeide pup vervelend wordt; ze gaan springen en bijten. Vergelijk het met kinderen; geef je een kind niet voldoende rust, dan wordt hij ook vervelend.

Mits op een positieve manier aangeleerd, kan de bench een ideaal hulpmiddel zijn.

Vraag 3: sommige mensen vinden een bench zielig voor een puppy. Is dit ook Echt zielig?

Sommige mensen vergelijken een bench met een gevangenis. Ze vinden het zielig voor de pup. Echter hangt dit volledig af hoe de bench gebruikt wordt. Wanneer je de pup op een positieve manier introduceert aan een bench zal hij de bench als zijn veilige haven beschouwen.

 

Honden hebben van nature de behoefte om te slapen in een beschut en veilig plekje. Dit is vaak een holletje in de natuur. Dit holletje proberen wij na te bootsen met een bench en eventueel met een bench hoes. Het is dus absoluut niet zielig, mits de bench op een positieve manier geïntroduceerd wordt en met de juiste intenties.

Vraag 4: Wat zijn de voordelen van een bench?

De meeste puppy's hebben regels en grenzen nodig, omdat ze anders overprikkeld of oververmoeid raken, met als gevolg dat ze gaan bijten, springen en/of blaffen. In dit soort gevallen is een bench een goede manier om een rustmoment te creeëren.

Andere voorbeelden waarin een bench een goede uitkomst biedt is wanneer je wilt stofzuigen of dweilen, als de bel gaat of wanneer er visite komt. In deze situaties kun je de pup leren om zich terug te trekken in zijn bench waar hij vervolgens iets lekkers krijgt.

Een bench biedt routine, structuur, rust en veiligheid aan een pup, mits op een positieve manier aangeleerd.

De voordelen die een bench kent zijn:

 

 • Een bench helpt bij zindelijkheidstraining, omdat de meeste puppy's liever niet hun eigen nestje bevuilen. De meeste puppy's doen hun uiterste best om de ontlasting op te houden.

 • In een bench kunnen ze niet lopen of rennen; dit betekent minder opwinding en minder opwinding betekent minder snel te hoeven plassen en poepen.

 • Het gebruik van een bench voorkomt oplopende frustraties bij de baasjes. Door de bench tijdig als time-out plek te gebruiken heeft de eigenaar even de handen vrij.

 • Een bench kun je meenemen op vakantie of wanneer je gaat logeren. Hierdoor heeft de pup altijd zijn eigen plekje bij zich en dat geeft rust.

 • Je creeërt hierdoor minder kans op probleemgedrag. De pup kan zich namelijk geen fout gedrag aanleren op de momenten dat de eigenaar niet goed op let. Hij bevindt zich immers in de bench.

 • Een pup heeft gemiddeld achttien uur slaap per dag nodig. Veel pups slapen te weinig en niet diep genoeg waardoor ze een overspannen indruk maken, minder goed leren en meer probleemgedrag vertonen. Een bench zorgt voor kwalitatievere slaap, omdat de pup in de bench niet de mogelijkheid heeft om achter zijn baasje aan te drentelen, lopen of rennen.

 • Middels een benchhoes vermijd je oogcontact en interactie met de hond, met als gevolg dat je de hoeveelheid prikkels voor de pup drastisch omlaag brengt.

 • Je hebt meer zicht op de pup; je weet altijd waar hij is en wat hij aan het doen is.

 • Een bench fungeert als management tool, omdat het helpt bij het voorkomen of omvormen van ongewenst gedrag.

  Veel succes en geniet van de korte, maar intense puppytijd!

  Bovenstaande vragen zijn beantwoord door Robbin Kleinpenning van Puppygroep.nl. Voor meer informatie over Het Ultieme Puppy Benchtraining Handboek en de andere puppy boeken, zie: www.puppygroep.nl/puppy-boeken

  Door ons geadviseerde hondenbenches.

   

Voor jóúw Hond.
Achteraf betalen als optie
Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Betaalmethoden ideal payment method maestro payment method mastercard payment method visa payment method american express payment method paypal payment method klarna payment method bancontant payment method
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »