De veiligste manier om uw hond te vervoeren.

 • Geplaatst op
 • Door Mark
 • Geplaatst in autobench
 • 0

De veiligste manier om uw hond te vervoeren? Een autobench is verreweg de veiligste manier om uw hond mee te nemen in de auto. Lees en zie hier waarom dit zo is!

Waarom een autobench?

Onderzoek van ondermeer de ADAC heeft aangetoont dat de kofferruimte de beste plek is om uw viervoetter te vervoeren. Dat wordt ondermeer aangetoond door crashtest onderzoek van de ADAC de Duitse ANWB. Het filmpje kunt u hier bekijken.

 

Nu het duidelijk is dat de kofferruimte de beste plek is om uw hond te vervoeren zijn er nog een aantal opties over een plastic autotransportbox maar zoals wij in het filmpje al zagen komen er grote krachten vrij bij een botsing en kunnen plastic boxen scheuren en barsten en kan uw hond ook daardoor gewond raken. Een hondenrek sluit de kofferruimte af en zorgt ervoor dat uw hond niet door de auto vliegt. Dit is een goede oplossing al is bij een ongeluk de kans op verwonding nog wel groter als bij een autobench omdat de ruimte groot is en de impact daardoor groter wordt. Om het cru te zeggen uw hond krijgt meer snelheid voordat hij tegen gehouden wordt door een barriere en hoger de snelheid hoe groter de klap.

 

De veiligste oplossing

De veiligste oplossing om uw hond te vervoeren is een kwalitatief goede autobench die sterk genoeg is om de krachten die vrij komen bij een botsing te weerstaan. Zelfs de meest sterke autobench biedt geen garantie op het ongeschonden overleven van een auto ongeluk maar het verhoogd de kansen wel enorm. 

 

Welke bench voor mijn hond

Welke bench ben ik nodig voor mijn hond. Wel daar zijn heel veel antwoorden voor maar volgen onze specialist moet een goede autobench niet te groot zijn maar ook niet te klein. Uw viervoeter moet zich om kunnen draaien en fijn kunnen liggen. 

Hier vindt u voorbeelden van autobenches voor honden met diverse schofthoogtes.

 

 1. schofthoogte tot 40 cm
 2. schofthoogte tussen de 40-50 cm
 3. schofthoogte tussen de 50-55 cm
 4. schofthoogte tussen de 55-60 cm
 5. schofthoogte tussen de 60-65 cm
 6. schofthoogte tussen de 65-70 cm
 7. schofthoogte van meer dan 70 cm

 

Andere voordelen

Andere voordelen van een autobench zijn. Dat uw kofferruimte veel schoner blijft. Verder kan uw hond de bekleding ook niet kapot bijten of krabben. Ook sommige landen is het verplicht om uw hond veilig te vervoeren in een autobench / honderek of gordel. een goed artikel over uw hond mee naar het buitenland nemen in de auto vindt u hier. Ook is er in bijna alle Europese landen een wet van kracht die stelt dat lading (een huisdier valt daar ook onder) de bestuurder niet mag hinderen. In Nederland is dit artikel 5 van de wegenverkeerswet.

 

Hoe bepaal ik welke bench in mijn auto past?

Meten is weten geld ook hier. Al is dat met alle schuine kanten aan de benches  maar ook de schuine kanten in de auto. (achterbank, kofferklep) Niet heel erg eenvoudig maar soms noodzakelijk. Ook kunt u bij autobench.nl een goede keuzehulp die helpt met het vinden van een bench voor uw auto.


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »