Eigen ervaring met de Gentle Leader

Inleiding

Ervaringen met Gentle Leader. De oplossing voor honden die trekken aan de riem.
Eigen ervaring met de Gentle Leader
Auteur: Mark 30-11-2023

Inhoud

Ervaringen met Gentle Leader en Otto.


Gentle leader bij Appenzeller

Dit is Ottto een vrolijke Appenzeller van 3 jaar. Otto gaat graag met zijn baasjes mee.
Als Otto los kan lopen is het een heerlijke goed luisterende hond. Aan de riem is het een ander verhaal.
Zijn enthousiasme zorgt ervoor dat hij graag vooruit wil en dat uit zich in trekken aan de riem.
Met veel oefenen gaat het meestal redelijk maar er hoeft maar iets te gebeuren ( een andere hond, een kat, een vogel of andere afleiding) en Otto trekt weer aan de riem.
Een andere bijkomstigheid is dat hij uitvalt tegen andere reuen als hij aan de riem zit. Los is dit veel minder een probleem.
Al eens een anti trektuig geprobeerd en dat hielp wel iets maar op het moment dat hij echt iets ziet trekt hij toch en ook hard. Na lang wikken en wegen toch de Gentle leader aangeschaft. ( vind het niet zo aangenaam lijken die band over zijn neus) De 1e dag

Gisteren de Gentle leader meegenomen. Hem direct na het eten goed op maat gemaakt.
Otto werkte prima mee. Het maakt hem niet zoveel uit wat je met hem doet als je maar wat met hem doet. Wel een paar keer met zijn poot over zijn neus en wat schudden met zijn kop.
Daarna gaan wandelen en het was echt onvoorstelbaar. Wat een braaf meelopende hond en op het moment dat hij vooruit loopt een heel klein vinger beweginkje met de riem en de focus was weer bij mij.
Onvoorstelbaar. We kwamen een van de reuen tegen waar hij altijd volledig op los gaat. (blaffen en trekken aan de lijn al op  50 meter afstand) Nu op 10 meter en geen kik. Wel iets onrustig maar wat een verbetering.

Voor het na bed gaan nog weer een stuk gewandeld en toen kwam ik erachter dat je hem niet moet laten krabben met zijn poot. Hij kwam in de ring met zijn poot en zat vast. Kon hem gelukkig snel bevrijden door de snel sluiting te openen en zo de spanning er af te halen. 

Vanmorgen weer heerlijk gelopen en het 1e stuk naar het bos aan de riem met de Gentle leader en zo wordt het echt een feest om te wandelen.

Ik zal jullie de komende dagen op de hoogte houden van mijn ervaringen met de Gentle leader.

 

Dag 2

Gisteravond na het eten heerlijk gewandeld, waar we vroeger de 1e 500 meter continu met Otto bezig waren en zelf nauwelijks met elkaar konden praten. Liep hij nu vanaf het begin netjes mee. je merkt dat ook hij aan de Gentle Leader begint te wennen. Af en toe probeert hij wat spanning op de riem te zetten maar een klein beetje tegen druk met de riem zorgt ervoor dat hij direct weer netjes naast je loopt.

Gelukkig voor Otto zijn we ook nog even een stukje het donkere bos in geweest zodat hij nog even los kon. Heb zelf het idee dat Otto er nog wel aan moet wennen maar dat het ergens best fijn voor hem is.

Mijn conclusie naar 2 dagen is dat de Gentle leader een perfecte riem is voor honden die trekken aan de lijn.

Ik zal jullie ergens volgende week weer een update geven.

Afgelopen weekend met het lekkere weer veel gewandeld. ook heerlijk los in het bos maar ook aan de riem. Ook andere honden tegen gekomen aan de riem en het ging nog niet perfect maar vergeleken met hoe het was, is dit al een hele vooruitgang. Je haalt hem heel eenvoudig uit zijn focus op de andere hond ook als hij al aan het blaffen is. Voor de Gentle leader was dit een wedstrijdje, wie kan het hardste trekken aan de riem Otto of ik. Gelukkig won ik dat altijd maar onze jongste vond het een tijdje erg ingewikkeld om met de hond te gaan lopen omdat ze hem amper kon houden.

Dat probleem is opgelost met de Gentle leader.

 

Conclusie:

Deze Gentle leader is een perfecte oplossing voor honden die trekken aan de lijn. Je krijgt veel meer controle over je hond. De hond moet eerst wel een beetje wennen aan de neusband. 
Trekt je hond aan de riem of aan een ander anti trektuig. Probeer dit voor nog geen 2 tientjes heb je een wereld van verschil.

Je besteld de Gentle leader hieronder.

 

 

Voor jóúw Hond.
Achteraf betalen als optie
Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Betaalmethoden ideal payment method maestro payment method mastercard payment method visa payment method american express payment method paypal payment method klarna payment method bancontant payment method