Autobench logo

Hoe lang kan en mag een puppy alleen zijn?

Inleiding

Als jij wilt weten hoe lang je een puppy alleen mag en kan laten, dan zit je hier goed, want Robbin Kleinpenning van Puppygroep.nl geeft antwoord op onderstaande twee vragen.
Hoe lang kan en mag een puppy alleen zijn?
Auteur: Mark 18-11-2021

Inhoud

Hoe lang kan en mag een puppy alleen zijn?

 

Als jij wilt weten hoe lang je een puppy alleen mag en kan laten, dan zit je hier goed, want Robbin Kleinpenning van Puppygroep.nl geeft antwoord op onderstaande twee vragen.

 

Robbin heeft in samenwerking met 30 hondenexperts en kynologische gedragstherapeuten vier puppy boeken geschreven waaronder Het Ultieme Puppy Alleen Laten Handboek en Het Ultieme Puppy Benchtraining Handboek.

 

Vraag 1: hoe lang kan en mag een hond achtereenvolgens in een gesloten bench verblijven?

 

Bij een succesvolle benchtraining introductie zou een puppy van 8-10 weken maximaal 30 minuten alleen thuis kunnen blijven, in een gesloten bench. Naarmate de pup ouder wordt bouw je dit iedere keer iets op. In ons boek Het Ultieme Puppy Alleen Laten Handboek wordt dit stapsgewijs uitgelegd.

 

Een puppy van 8-10 weken langer dan 30 minuten alleen laten is niet raadzaam in verband met de zindelijkheidstraining. In deze situatie biedt de bench een prima uitkomst voor jullie. Mits de pup de bench op een positieve manier is aangeleerd kan hij zich met gemak 30 minuten alleen redden in de bench.

 

Zodra de pup ouder is (ongeveer 21 tot 25 weken), en de zindelijkheidstraining gaat goed, kun je de tijd steeds verder uitbouwen. Meerdere hondentrainers stellen dat een hond maximaal drie uur alleen gelaten mag worden in een gesloten bench. Deze mening deel ik; een hond heeft namelijk weinig tot geen opties in een gesloten hondenbench. Het is liggen of zitten.

 

Vraag 2: wat als ik mijn puppy langer dan 3 uur alleen thuis wil laten?

 

Zoals gezegd, is het niet diervriendelijk om een hond overdag langer dan drie uur (180 minuten) alleen te laten in een gesloten bench. Een bench is zo klein, dat hij weinig of geen bewegingsruimte heeft. Hij kan alleen zitten of liggen. Je moet dan kijken naar andere mogelijkheden.

 

Als jij jouw pup langer alleen wilt laten, dan kan dat dus niet in een gesloten bench.

 

Als je geen hondenuitlaatservice wilt of kunt inschakelen en ook geen alternatieven hebt, zul je de pup voor een langere periode alleen moeten laten in een ruimte binnenshuis.

 

Deze ruimte dient 100% puppy-proof te zijn. Puppy-proof betekent dat in de ruimte geen meubilair staat of andere spullen waarin de pup kan bijten. Ook is het niet praktisch dat er tapijt ligt. Een ongelukje zit in een klein hoekje en tapijt is moeilijker schoon te maken dan laminaat of tegels.

 

Een puppy-ren zou ook de oplossing kunnen zijn voor jullie situatie. Een puppy-ren is een ren dat bestaat uit meerdere delen, waardoor je de ren in een achthoek, vierkant of 

rechthoek kan zetten. Een puppy-ren is groter dan een bench en bevat enkel zijpanalen en geen onder- en bovenkant. Het voordeel van een puppy-ren is dat je geen verdere aanpassingen hoeft te doen aan je woning. De puppy-ren zorgt er immers voor dat de pup zich enkel kan begeven in de veilige omgeving van de ren.

Puppyren-met-bench

Voor jóúw Hond.
Achteraf betalen als optie
Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
ideal payment method mastercard payment method visa payment method paypal payment method in3 payment method bancontact payment method