Autobench logo

In welk land is een autobench verplicht?

Inleiding

Bent u benieuwd in welke Europese landen uw hond in een bench vervoerd moet worden? Autobench.nl heeft voor u een lijst opgesteld met landen waarin u uw hond vastgezet in de auto moet vervoeren.
In welk land is een autobench verplicht?
Auteur: Mark 20-07-2021

Inhoud

In bijna alle Europese landen geld dat u uw lading (waar huisdieren onder vallen) goed gezekerd moet vervoeren. Voor huisdieren houdt dit in dat u ze in een autobench of achter een bagage / hondenrek moet vervoeren. Een hondengordel mag in veel gevallen ook. Voor zover ons bekend wordt er in Duitsland en Frankrijk op gecontroleerd.


 

Voorkom onveilige situaties met een autobench

Wees verstandig en voorkom onveilige situaties op de weg. Met de autobenches van Autobench.nl kunt u uw hond veilig en comfortabel vervoeren in uw auto. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan autobenches, geschikt voor ieder type auto en hond. Door op deze link te klikken, kunt u een geschikte autobench vinden voor uw auto. U kunt de autobench vastzetten door het gebruik van onze straps en benchkussens gebruiken zodat uw hond comfortabeler kan liggen. Zowel de Adac als de ANWB geven aan dat het vervoeren van een hond in een degelijke autobench het aller veiligst is.

 

Autobench is verplicht

Bent u benieuwd in welke Europese landen uw hond in een bench vervoerd moet worden? Autobench.nl heeft voor u een lijst opgesteld met landen waarin u uw hond vastgezet in de auto moet vervoeren.

 

Autobench verplicht in België

In België geldt de regel dat de bestuurder niet gehinderd mag worden tijdens het rijden en dat lading (waaronder ook een huisdier valt) het zicht van de bestuurder niet mag hinderen en geen gevaar mag vormen.Op grond van deze regels is het verplicht in België om een hond veilig te vervoeren. Daarom adviseren wij om honden in autobenches, reiskennels of achter hondenrekken te vervoeren. Voor het niet veilig vervoeren van een hond kan een boete worden gegeven.

 

Autobench verplicht in Duitsland

In Duitsland geldt de regel dat de bestuurder niet gehinderd mag worden tijdens het rijden en dat lading (waaronder ook een huisdier valt) het zicht van de bestuurder niet mag hinderen en geen gevaar mag vormen. Vandaar dat wij adviseren om honden in autobenches, reiskennels of achter hondenrekken te vervoeren. Voor het niet veilig vervoeren van een hond kan een boete worden gegeven van ongeveer €50,-.
Lees hier meer over reizen met uw hond naar Duitsland

 

Autobench verplicht in Frankrijk

In Frankrijk geldt de regel dat de bestuurder niet gehinderd mag worden tijdens het rijden en dat lading (waaronder ook een huisdier valt) het zicht van de bestuurder niet mag hinderen en geen gevaar mag vormen. Vandaar dat wij adviseren om honden in autobenches, reiskennels of achter hondenrekken te vervoeren. Voor het niet veilig vervoeren van een hond kan een boete worden gegeven.
Lees hier meer over reizen met uw hond naar Frankrijk.

 

Autobench verplicht in Italië

In Italië geldt de regel dat er één hond in uw auto vervoerd mag worden mits deze de bestuurder niet hindert. Het is verplicht in Italië om twee of meer honden te vervoeren in een autobench, reiskennel of achter een hondenrek.
Lees hier meer over reizen met uw hond naar Italië.

 

Autobench verplicht in Spanje

In Spanje geldt ook de regel dat de bestuurder niet gehinderd mag worden tijdens het rijden en dat lading (waaronder ook een huisdier valt) het zicht van de bestuurder niet mag hinderen en geen gevaar mag vormen. Vandaar dat wij adviseren om honden in autobenches, reiskennels of achter hondenrekken te vervoeren.
Lees hier meer over reizen met uw hond naar Spanje

 

Autobench verplicht in Zwitserland

In Zwitserland geldt de regel dat de bestuurder niet gehinderd mag worden tijdens het rijden en dat lading (waarover ook een huisdier valt) het zicht van de bestuurder niet mag hinderen en geen gevaar mag vormen. Vandaar dat wij adviseren om honden in autobenches, reiskennels of achter hondenrekken te vervoeren.
Lees hier meer over reizen met uw hond naar Zwitserland.

 

Autobench verplicht in Polen

In Polen mag u uw hond niet op de voorstoel van uw auto vervoeren (ook niet met hondengordel). Verder geldt in Polen de wet dat de bestuurder niet gehinderd mag worden tijdens het rijden en dat lading (waaronder ook een huisdier valt) het zicht van de bestuurder niet mag hinderen en geen gevaar mag vormen. Vandaar dat wij adviseren om honden in autobenches, reiskennels of achter hondenrekken te vervoeren.

Lees hier meer over reizen met uw hond naar Polen.

 

Autobench verplicht in Tsjechië

In Tsjechië mag u uw hond niet op de voorstoel van uw auto vervoeren (ook niet met hondengordel). Verder geldt in Tsjechië de wet dat de bestuurder niet gehinderd mag worden tijdens het rijden en dat lading (waaronder ook een huisdier valt) het zicht van de bestuurder niet mag hinderen en geen gevaar mag vormen. Vandaar dat wij adviseren om honden in autobenches, reiskennels of achter hondenrekken te vervoeren.

Lees hier meer over reizen met uw hond naar Tsjechië

 

Autobench verplicht in Oostenrijk

In Oostenrijk geldt de regel dat de bestuurder niet gehinderd mag worden tijdens het rijden en dat lading (waarover ook een huisdier valt) het zicht van de bestuurder niet mag hinderen en geen gevaar mag vormen. Vandaar dat wij adviseren om honden in autobenches, reiskennels of achter hondenrekken te vervoeren.

 

Autobench verplicht in Denemarken

In Denemarken geldt de regel dat de bestuurder niet gehinderd mag worden tijdens het rijden en dat lading (waarover ook een huisdier valt) het zicht van de bestuurder niet mag hinderen en geen gevaar mag vormen. Vandaar dat wij adviseren om honden in autobenches, reiskennels of achter hondenrekken te vervoeren.

 

Autobench verplicht in Nederland

De wetgeving in Nederland geeft duidelijk aan dat goederen nooit de bestuurder mag hinderen. In de Nederlandse regelgeving wordt een hond ook als een goed gezien. Autobench.nl adviseert daarom ook uw hond per bench te vervoeren. Zo voorkomt u onveilige situaties en kan uw hond comfortabel mee in de auto. 

 

Voor jóúw Hond.
Achteraf betalen als optie
Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
ideal payment method mastercard payment method visa payment method paypal payment method in3 payment method bancontact payment method