Autobench logo

Moet ik mijn hond ook ontwormen als hij vlooien heeft?

Inleiding

Moet ik mijn hond ook ontwormen als hij vlooien heeft? Ja dat moet.
Moet ik mijn hond ook ontwormen als hij vlooien heeft?
Auteur: Mark 13-01-2023

Inhoud

Moet ik mijn hond ook ontwormen als hij vlooien heeft?

Als uw hond vlooien heeft, is het belangrijk om te weten dat ontwormen net zo belangrijk is als het verwijderen van de vlooien zelf. Vlooien zijn namelijk vaak drager van wormen, zoals bijvoorbeeld spoelwormen. Deze wormen kunnen uw hond besmetten via de vlooien, waardoor uw hond ziek kan worden. Spoelwormen bijvoorbeeld kunnen diarree, bloedarmoede en gewichtsverlies veroorzaken bij uw hond, en kunnen zelfs leiden tot darmblokkades. Ook kunnen vlooien lintwormeitjes bij zich dragen.

Ook als uw hond geen symptomen vertoont, is het belangrijk om uw hond te ontwormen als uw hond vlooien heeft. Dit omdat wormen zich vaak in de darmen van uw hond bevinden en dus niet altijd zichtbaar zijn. Bovendien kunnen wormen zich snel vermenigvuldigen, waardoor ze snel uit de hand kunnen lopen.

Daarom is het aanbevolen om uw hond te ontwormen, in combinatie met het behandelen van vlooien, om ervoor te zorgen dat uw hond gezond blijft en beschermd is tegen wormen. Bekijk hieronder welke ontwormingsmiddelen wij aanbevelen en hoe vaak uw hond ontwormd moet worden.

hoe vaak ontwormen

 

 

Voor jóúw Hond.
Achteraf betalen als optie
Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
ideal payment method mastercard payment method visa payment method paypal payment method in3 payment method bancontact payment method