Sliplijnen Wat, Waarom en Hoe?

  • Geplaatst op
  • Door Sander
  • Geplaatst in sliplijnen
  • 0
Sliplijnen Wat, Waarom en Hoe?

Informatie over sliplijnen. Wat is een sliplijn. Waarom gebruik je deze lijnen, Hoe gebruik je een sliplijn?

 

Wat is een sliplijn?

Een sliplijn is een hondenriem en een halsband in één. De lijn kan dicht slippen om de nek van uw hond wanneer hier druk op komt te staan dus wanneer de hond trekt aan de lijn. Sliplijnen worden vooral gebruikt bij het trainen met honden. Door een sliplijn kunt u uw hond makkelijk corrigeren.

De riem bevat twee lussen. Één handvat en de andere lus gaat om de hals van de hond. De metalenring bij de tweede lus zorgt ervoor dat de halsband slipt wanneer er druk op de riem komt te staan.

 

Waarom een Sliplijn?

 

Trekken

Veel mensen hebben last van een hond die trekt aan de lijn tijdens het lopen. Een sliplijn is één van de goede manieren om uw hond dit af te leren. Wanneer de hond gaat trekken en dus druk zet op de lijn, gaat de halsband strakker. Dit heeft als gevolg dat de hond een vervelende druk ondervindt en deze zal toenemen wanneer de hond meer druk zet, maar neemt af als de hond de druk verminderd. De hond zal hierdoor dus minder gaan trekken aan de lijn.

 

Corrigeren

Mensen die veel trainen met honden gebruiken vaak sliplijnen. Sliplijnen zijn vaak kort en zo is de hond altijd dicht bij de baas. Een ander voordeel is dat door een kleine ruk aan de lijn de hond die vervelende druk ondervindt en zijn gedrag zal aanpassen.

 

Continu druk op de lijn

Let op dat u niet constant  druk uitoefent op de lijn. Hierdoor zal de hond constant de druk ondervinden wat tot gevolg heeft dat het effect van de lijn niet meer helpt. Daarnaast is de druk erg op de nek erg vervelend als het constant aanwezig is. De sliplijnen die autobench.nl aanbiedt zijn allemaal uitgerust met een slip stop. Dit zorgt ervoor dat de honden zichzelf niet kunnen wurgen of bezeren omdat de lijn op een gegeven moment niet verder door kan slippen.

 

Hoe doe ik een sliplijn om bij mijn hond?

Een voordeel van sliplijnen is dat deze makkelijk om te doen zijn bij de hond. Het gedoe met een tuig of halsband is verleden tijd. U pakt het uiteinde met de metalen ring, dit is de lus die om de kop van uw hond moet. Zorg ervoor dat de lus groot genoeg is voor de kop van uw hond. Bij sliplijnen is het de bedoeling dat deze hoog op de nek worden gedragen. Wanneer de lus op zijn plek zit moet deze even kort worden aangetrokken zodat deze strak om de nek zit.

 

Autobench.nl biedt de sliplijnen van Animal Boulevard aan. Deze lijnen zijn gemaakt van 1e klas leer en zijn van top kwaliteit. Alle sliplijnen zijn voorzien van een ‘slip-stop’ en dus veilig voor uw hond. De lijnen zijn voorzien van vijf jaar garantie. De lijnen van Animal boulevard zijn geschikt voor een levenslang gebruik.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »