Vliegen met uw hond en Brussels Airlines

  • Geplaatst op
  • Door Mark
  • Geplaatst in iata
  • 0

Uw huisdier in het laadruim of als handbagage? Alles wat u moet weten wanneer u gaat vliegen met Brussles Airlines samen met uw hond of ander dier. Autobench.nl zet het voor u op een rijtje.

Brussels Airlines

 

U en uw hond willen met Brussels Airlines reizen. Aan welke voorwaarden moet u voldoen. Wij zetten alles even kort op een rijtje voor u.

 

Dieren in de cabine

Reizen met uw huisdier in de cabine met Brussels Airlines is mogelijk maar is afhankelijk van de beschikbaarheid en moet tijdens de boeking aangevraagd en betaald worden. De kosten die in rekening worden gebracht zijn €50 per enkele vlucht binnen Europa en €70 per enkele vlucht voor intercontinentale vluchten (december, 2018). Deze prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen.

 

In de cabine worden er maximaal 2 tassen toegelaten, meer dan 2 tassen kunnen worden toegelaten indien deze zich niet bij elkaar bevinden. Om de beschikbaarheid na te kijken voor de vlucht kunt u contact opnemen met het Service Centre van Brussels Airlines.

 

Dieren die worden toegelaten in de cabine

Wat betreft kleine huisdieren worden alleen honden en katten toegelaten die inclusief reistas (die onder de stoel voor de passagier past) niet meer dan 8kg wegen. Wat betreft assistentiedieren worden alleen blindengeleidehonden, begeleidingshonden voor doven of slechthorende en assistentiehonden toegelaten. Deze mogen gratis meereizen in de cabine zonder beperkingen op gewicht en grootte.

 

Let op! Vogels, vissen, konijnen en knaagdieren zijn niet toegestaan in de passagierscabine van Brussels Airlines vluchten. Deze dieren mogen alleen als cargo vervoerd worden.

 

Brussels Airlines accepteert geen huisdieren in de cabine of in het ruim voor vluchten naar het Verenigd Koninkrijk. Alleen katten, honden en fretten zijn toegestaan op de vluchten van Brussels Airlines naar Londen Heathrow onder het UK Pet Travel Scheme als deze als cargo getransporteerd worden. De eigenaar van het huisdier is verantwoordelijk voor het naleven van alle regels waaraan het huisdier moet voldoen om het Verenigd Koninkrijk te mogen betreden onder het UK Pet Travel Scheme. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: [email protected]

 

Wandelwagens voor huisdieren moeten ingecheckt worden als onderdeel van uw bagage en kan niet worden vervoerd als handbagage. Wanneer de wandelwagen de gratis toegelaten bagage overschrijdt, zijn de tarieven voor extra bagage van toepassing. Je moet de wandelwagen laten inchecken en laten opbergen in het ruim, je mag de wandelwagen niet gebruiken in de luchthaven.

 

Toelatingsvoorwaarden

 

Het dier:
- Moet schoon, gezond, ongevaarlijk en geurloos zijn.
- Mag niet jonger dan 12 weken zijn (16 weken voor de VS).
- Mag andere passagiers niet storen.
- Moet vooraf worden geboekt via het Service Centre.
- Dieren in de cabine moeten tijdens de volledige vlucht in een zachte, lekvrije en geurvrije tas zitten.
- Moet volledig in de gesloten tas blijven gedurende de hele vlucht.
- Zwangeredieren op voorwaarde dat men een certificaat van de dierenarts heeft met vermelding dat het dier fit genoeg is om te vliegen en dat er geen kans op bevalling is tijdens de vlucht.

 

De tas voor dieren in de cabine moet:
- Schoon, lek- en geurvrij zijn.
- Voorzien zijn van zachte kanten zodat die volledig onder de voorgaande stoel past. De lengte x breedte x hoogte mag in totaal niet groter zijn dan 118 cm.
- Voorzien worden door de passagier.
- Maximaal 1 tas per passagier. Twee volwassen dieren zijn toegelaten in dezelfde tas indien de dieren elkaar reeds kennen en indien ze het totale maximum gewicht van 8kg niet overschrijden, inclusief de tas. Maximaal 3 kleine huisdieren, die tot 6 maanden oud zijn en uit hetzelfde nest komen, zijn in dezelfde tas toegelaten indien ze het totale maximum gewicht van 8kg niet overschrijden, inclusief de tas.

Passagiers die met een huisdier reizen, mogen niet op de volgende plaatsen zitten:
- Bij de nooduitgang.
- Op de eerste rij van een vliegtuig met een smalle romp.
- Op korte afstand van elkaar.

 

Bekijk hier ons assortiment Reistassen

 

 

Huisdieren als ruimbagage

Reizen met uw huisdier in het ruimbagage is mogelijk bij Brussels Airlines, maar dit moet op voorhand aangevraagd en betaald worden. U kunt contact opnemen met het Service Centre van Brussels Airlines om de beschikbaarheid te controleren. Op vluchten van Brussels Airlines worden alleen katten en honden toegestaan in het bagageruim. Andere dieren mogen alleen vervoerd worden als cargo onder de IATA richtlijnen voor het vervoeren van levende dieren.

 

De kosten die in rekening worden gebracht door Brussels Airlines voor het vervoeren van huisdieren in het bagageruim zijn:
- Kennel van max 53 x 36 x 38cm en 3kg: €100 per enkele vlucht binnen Europa, €150 per enkele intercontinentale vlucht (december, 2018).

 

- Kennel van: 66 x 46 x 48 cm en 5kg, 80 x 56 x 55cm en 8kg, 91 x 61 x 66cm en 10kg, 102 x 69 x 88cm en 13kg of 121 x 81 x 88 cm en 20kg: €200 per enkele vlucht binnen Europa, €300 per enkele intercontinentale vlucht (december, 2018).

 

Deze prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen.

 

Toelatingsvoorwaarden

Het dier:
- Moet schoon, gezond, ongevaarlijk en geurloos zijn.
- Mag niet zwanger zijn.
- Mag andere passagiers niet storen.
- Moet vooraf worden geboekt via het Service Centre.
- Dieren in het ruim moeten worden vervoerd in een geschikte gesloten kennel.
- Moet voldoende eten en water hebben voor de hele vlucht.

 

De kennel voor dieren in het ruim moet:
- Groot genoeg zijn voor het dier om te kunnen staan, om te draaien en comfortabel te kunnen liggen.
- Schoon, lek- en ontsnappingsvrij zijn.
- Voldoende luchtdoorlatend zijn aan 3 zijden.
- Voorzien worden door de passagier.

 

Maximaal 2 volwassen dieren van dezelfde grootte en tot elk 14kg mogen samen in dezelfde kennel vervoerd worden indien ze elkaar kennen. Alle dieren die het toegelaten gewicht overschrijden moeten individueel vervoerd worden. Maximum 3 dieren, die tot 6 maanden oud zijn en uit hetzelfde nest komen, mogen in dezelfde kennel vervoerd worden.

 

Bekijk hier ons assortiment Transportboxen

 

Honden en katten met een platte snuit

Wanneer u uw huisdier met een platte snuit zoals boxers, pekinezen en Perzische katten wilt vervoeren in de cabine (Pet in Cabin - PETC), in het bagageruim (Life animals in Hold - AVIH) of Cargo, dan ben je verplicht een verklaring te ondertekenen. Wanneer u uw huisdier met een platte snuit in de cabine of in het bagageruimte, dan dient u deze verklaring in te vullen. Wanneer u uw huisdier als cargo wilt vervoeren, dient u deze verklaring in te vullen. Vervolgens moet u de ingevulde verklaring opsturen naar: [email protected]

 

Reisdocument van uw huisdier

De passagier moet alle vereiste documenten voorzien:
- Export, import en transit vergunningen.
- Gezondheid en/of vaccinatie bewijzen.
- Identiteitskaart van uw dier.

 

Denkt u aan uw stickers die op de box geplakt moeten zijn.
U vindt ze hier

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »