Vliegen met uw hond en de KLM - Autobench.nl

Vliegen met uw hond en de KLM

  • Geplaatst op
  • Door Mark
  • Geplaatst in iata
  • 0

Uw huisdier in het laadruim of als handbagage? Alles wat u moet weten wanneer u gaat vliegen met KLM samen met uw hond of ander dier. Autobench.nl zet het voor u op een rijtje.

plane

 en uw hond willen met de KLM reizen. Aan welke voorwaarden moet u voldoen? Wij zetten alles even kort op een rijtje voor u.
 

Huisdieren in de cabine

Een kleine kat of hond kan op de meeste KLM-vluchten in Economy Class meereizen in de cabine, en in Business Class op de meeste KLM-vluchten binnen Europa: 

 

-In een daartoe geschikte reistas voor dieren (max. afmetingen: lengte 46 cm x breedte 28 cm x hoogte 24 cm). Uw huisdier moet met gemak kunnen staan en liggen.

 

-Het totale gewicht van huisdier + reistas of kennel mag maximaal 8 kg (18 lbs) zijn.

 

-De kennel moet onder de stoel voor u worden geplaatst. (De stoelen bij de uitgangen zijn daarom uitgesloten). Het is niet toegestaan uw huisdier uit de reistas of kennel te halen. 
 

U moet altijd telefonisch reserveren voor uw huisdier. Houd er rekening mee dat er in de cabine slechts plaats is voor een beperkt aantal kennels. Wij raden u daarom aan uw reservering binnen 24 uur na het boeken van uw ticket, maar uiterlijk 48 uur voor vertrek, door te geven. Omdat er onder de stoel voor u onvoldoende plaats is voor uw huisdier, kunt u op intercontinentale KLM-vluchten in Business Class helaas geen huisdier meenemen. Zorg ervoor dat u de afmetingen en het gewicht van de kennel bij de hand heeft. Als u uw assistentiehond met u mee wilt nemen in de cabine, zorgt u er dan voor dat u aan de voorwaarden voldoet. 

 

Huisdieren als ruimbagage

Uw kat of hond mag als ruimbagage meereizen in een geventileerd deel van het vliegtuig: 

 

-In een kennel die voldoet aan de regels van IATA, zoals kennels van het merk 'Nomad' en 'Vari'. Zie hieronder aan welke regels de kennel van uw huisdier moet voldoen.

 

-Het totale gewicht van uw huisdier en kennel samen mag maximaal 75 kg (165 lbs) bedragen.

 

-Twee volwassen dieren van vergelijkbare grootte en elk max. 14 kg (30 lbs) die samen kunnen worden vervoerd. Of drie dieren tot zes maanden oud en elk max. 14 kg (30 lbs) die afkomstig zijn uit hetzelfde nest.

 

-Per passagier kunnen er maximaal drie huisdieren worden meegenomen als ruimbagage. Als u meer dieren wilt meenemen, worden deze als vracht vervoerd.


U moet altijd telefonisch reserveren voor uw huisdier. Wij raden u aan dit binnen 24 uur na het boeken van uw ticket, maar uiterlijk 48 uur voor vertrek, te doen. Houd er rekening mee dat elke passagier maximaal 3 huisdieren mag meenemen en dat er in het ruim slechts plaats is voor een beperkt aantal kennels.

 

Dieren met een platte snuit zoals boxers, pekinezen en Perzische katten kunnen tijdens de vlucht ademhalingsproblemen krijgen door warmte en stress. Met het oog op hun welzijn mogen de meeste dieren met een platte snuit daarom alleen in de cabine of als vracht worden vervoerd. Daarnaast kunnen we Engelse en Franse buldoggen, Boston terriërs en mopshonden helaas niet vervoeren als ruimbagage of vracht.

 

Neem altijd telefonisch contact op met de KLM 080055622737

 

De Kennels van autobench.nl voldoen allemaal aan de IATA richtlijnen. Hier vindt u meerdere kennels die voldoen aan de IATA richtlijnen.

 

 

Huisdieren als vracht

Uw huisdier moet als vracht met AIR FRANCE-KLM Cargo worden vervoerd als: 

-Uw huisdier en kennel samen meer dan 75 kg (165 lbs) wegen.

-De kennel groter is dan 292 cm (115 inch) (lengte + breedte + hoogte). 

-Uw huisdier op een andere vlucht reist dan u.

-Uw huisdier naar een land reist waarvan de autoriteiten het vervoer van huisdieren alleen toestaan als vracht.


Om uw huisdier als vracht te vervoeren, dient u contact op te nemen met een gespecialiseerde vrachtagent. Een overzicht van vrachtagenten in Nederland vindt u op de website van AIR FRANCE-KLM Cargo. 

Let op! dit houdt in dat de Nomad XXXL  alleen geschikt is voor in het vrachtruim.

 

Denkt u aan uw stickers die op de box geplakt moeten zijn.
U vindt ze hier

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »