Vliegen met uw hond en de KLM

Uw huisdier in het laadruim of als handbagage? Alles wat u moet weten wanneer u gaat vliegen met KLM samen met uw hond of ander dier. Autobench.nl zet het voor u op een rijtje.

plane

 en uw hond willen met de KLM reizen. Aan welke voorwaarden moet u voldoen? Wij zetten alles even kort op een rijtje voor u.
 

Huisdieren in de cabine

Een kleine kat of hond kan op de meeste KLM-vluchten in Economy Class meereizen in de cabine, en in Business Class op de meeste KLM-vluchten binnen Europa: 

 

-In een daartoe geschikte reistas voor dieren (max. afmetingen: lengte 46 cm x breedte 28 cm x hoogte 24 cm). Uw huisdier moet met gemak kunnen staan en liggen.

 

-Het totale gewicht van huisdier + reistas of kennel mag maximaal 8 kg (18 lbs) zijn.

 

-De kennel moet onder de stoel voor u worden geplaatst. (De stoelen bij de uitgangen zijn daarom uitgesloten). Het is niet toegestaan uw huisdier uit de reistas of kennel te halen. 
 

U moet altijd telefonisch reserveren voor uw huisdier. Houd er rekening mee dat er in de cabine slechts plaats is voor een beperkt aantal kennels. Wij raden u daarom aan uw reservering binnen 24 uur na het boeken van uw ticket, maar uiterlijk 48 uur voor vertrek, door te geven. Omdat er onder de stoel voor u onvoldoende plaats is voor uw huisdier, kunt u op intercontinentale KLM-vluchten in Business Class helaas geen huisdier meenemen. Zorg ervoor dat u de afmetingen en het gewicht van de kennel bij de hand heeft. Als u uw assistentiehond met u mee wilt nemen in de cabine, zorgt u er dan voor dat u aan de voorwaarden voldoet. 

 

Huisdieren als ruimbagage

Uw kat of hond mag als ruimbagage meereizen in een geventileerd deel van het vliegtuig: 

 

-In een kennel die voldoet aan de regels van IATA, zoals kennels van het merk 'Nomad' en 'Gulliver'. Zie hieronder aan welke regels de kennel van uw huisdier moet voldoen.

- Zorg ervoor dat het gewicht van uw huisdier en kennel in totaal niet meer dan 75 kg is. De kennel mag maximaal 122 x 81 x 89 cm zijn op KLM-vluchten, en maximaal 102 x 69 x 76 cm op KLM Cityhopper-vluchten.

-Twee volwassen dieren van vergelijkbare grootte en elk max. 14 kg (30 lbs) die samen kunnen worden vervoerd. Of drie dieren tot zes maanden oud en elk max. 14 kg (30 lbs) die afkomstig zijn uit hetzelfde nest.

 

-Per passagier kunnen er maximaal drie huisdieren worden meegenomen als ruimbagage. Als u meer dieren wilt meenemen, worden deze als vracht vervoerd.


U moet altijd telefonisch reserveren voor uw huisdier. Wij raden u aan dit binnen 24 uur na het boeken van uw ticket, maar uiterlijk 48 uur voor vertrek, te doen. Houd er rekening mee dat elke passagier maximaal 3 huisdieren mag meenemen en dat er in het ruim slechts plaats is voor een beperkt aantal kennels.

 

Dieren met een platte snuit zoals boxers, pekinezen en Perzische katten kunnen tijdens de vlucht ademhalingsproblemen krijgen door warmte en stress. Met het oog op hun welzijn mogen de meeste dieren met een platte snuit daarom alleen in de cabine of als vracht worden vervoerd. Daarnaast kunnen we Engelse en Franse buldoggen, Boston terriërs en mopshonden helaas niet vervoeren als ruimbagage of vracht.

 

Neem altijd telefonisch contact op met de KLM 080055622737

 

De Kennels van autobench.nl voldoen allemaal aan de IATA richtlijnen. Hier vindt u meerdere kennels die voldoen aan de IATA richtlijnen.

 

 

Huisdieren als vracht

Uw huisdier moet als vracht met AIR FRANCE-KLM Cargo worden vervoerd als: 

-Uw huisdier en kennel samen meer dan 75 kg (165 lbs) wegen.

-De kennel groter is dan 292 cm (115 inch) (lengte + breedte + hoogte). 

-Uw huisdier op een andere vlucht reist dan u.

-Uw huisdier naar een land reist waarvan de autoriteiten het vervoer van huisdieren alleen toestaan als vracht.


Om uw huisdier als vracht te vervoeren, dient u contact op te nemen met een gespecialiseerde vrachtagent. Een overzicht van vrachtagenten in Nederland vindt u op de website van AIR FRANCE-KLM Cargo. 

Let op! dit houdt in dat de Nomad XXXL  alleen geschikt is voor in het vrachtruim.

 

Denkt u aan uw stickers die op de box geplakt moeten zijn.
U vindt ze hier.

Verder kunt u uw hond nog helpen met reisfit pilletjes tegen reis ziekte en wat goed helpt om een hond zich comfortabeler en veiliger te laten voelen is canicomfort. Dit geeft bepaalde stoffen af die een moederhond ook afgeeft tijdens het zogen en dat geeft een geruststellend gevoel ook bij volwassen honden. U vindt deze hieronder bij de gerelateerde artikelen.

 

 

Reacties

  1. Ria Boerleider Ria Boerleider

    Ik reis met mijn 4 honden van Curacao naar Rome. Helaas wordt mij medegedeeld dat een van de honden als vracht vervoerd wordt op de vlucht. Kunt u mij duidelijk uitleggen wat de conditie zal zijn van het vachtruim waar de 4e hond zich zal bevinden en zal deze ook samen zijn met de 3 andere honden tijdens de vlucht?
    oniet, kjan ik hiervoor een verzoek indienen dat ze samen zijn? Aub uw reactie uiterlijk woensdag 2 maart 2022 aangezien wij een reservering hebben om op 3 maart te vertrekken.

  2. Helena Wagenaar-DeRuijter Helena Wagenaar-DeRuijter

    Ik probeer en terug vlucht voor onze hond te regelen via jullie service lijn maar helaas zijn deze mensen niet geschikt om dit te doen. Ik krijg iedere keer en andere antwoord.??
    Wij hebben en terug vlucht geboekt met KLM 0695. Op 2 Mei en proberen te boeken met onze hond voor in de cargo. HELP

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »