Autobench logo

Vliegen met uw hond en Transavia

Inleiding

Uw huisdier in het laadruim of als handbagage? Alles wat u moet weten wanneer u gaat vliegen met Transavia samen met uw hond of ander dier. Autobench.nl zet het voor u op een rijtje.
Vliegen met uw hond en Transavia
Auteur: Mark 20-07-2021

Inhoud

transavia

 

U en uw hond willen met Transavia reizen. Aan welke voorwaarden moet u voldoen, wij zetten alles even kort op een rijtje voor u.

 

Huisdieren in de cabine

Bij Transavia mag je een huisdier in de cabine vervoeren in een reistas of kennel. Deze moet wegens veiligheidsredenen onder de stoel voor u geplaatst worden en mag niet geopend of verplaatst worden tijdens de vlucht.

De maximale afmetingen van de reistas of kennel zijn:

 

- Lengte 40 cm x breedte 30 cm x hoogte 24 cm.
- Gewicht van uw huisdier inclusief tas mag maximaal 8 kg zijn.

De reistas waarin u uw huisdier vervoert moet verder nog voldoen aan het volgende:

 

- Het moet een officiële reistas zijn.
- De tas moet geheel afsluitbaar zijn.
- De tas moet zijn voorzien van luchtgaten.

- De tas moet voorzien zijn van plastic ruiten, zodat het dier kan kijken.
- Het dier moet genoeg bewegingsruimte in de tas hebben.

 

De kosten die Transavia in rekening brengt voor het vervoeren van een huisdier in de cabine bedraagt €45,00 per enkele reis (september, 2021). Deze prijs is onder voorbehoud van prijswijzigingen.

 

Huisdieren als ruimbagage

Bij Transavia is het mogelijk om uw huisdier als ruimbagage te vervoeren. Uw huisdier wordt vervoerd in een speciaal gedeelte van het ruim dat is voorzien van klimaat- en drukbeheersing, hierdoor reist uw huisdier zo comfortabel mogelijk.

Om de veiligheid van uw huisdier te garanderen moet de kennel voldoen aan de wettelijke eisen van de IATA (International Air Transport Association). Voor meer informatie omtrent deze wettelijke eisen kunt u deze pagina bekijken. Wanneer u uw huisdier vervoert in een kennel met wieltjes dient u deze voor vervoer te demonteren of vast te zetten om te voorkomen dat de kennel kan gaan rollen in het ruim.

 

De maximale afmetingen van de kennel zijn:

- Lengte 102 cm x breedte 69 cm x hoogte 76 cm
- Gewicht van je huisdier inclusief kennel mag maximaal 75 kg zijn

Per persoon mag u maximaal twee huisdieren in het ruim boeken. Transavia heeft per vlucht ruimte voor twee huisdieren in het ruim. Het is verstandig om op tijd te reserveren wanneer u van plan bent om met uw huisdier in het ruim te reizen. De kosten die Transavia in rekening brengt voor het vervoeren van een huisdier in het ruim bedraagt €70 per enkele reis (september, 2021). Deze prijs is onder voorbehoud van prijswijzigingen.

 

De kennel moet groot genoeg zijn voor uw huisdier om te kunnen staan, zich om te kunnen draaien en comfortabel te kunnen liggen. De kennel moet gemaakt zijn van glasvezel of hard plastic, kennels gemaakt van metaal of hout zijn niet toegestaan. Speeltjes zijn tijdens vervoer niet toegestaan in de kennel.

 

Reizen met stompneuzige dieren en vecht- of aanvalshonden

Stompneuzige dieren zoals pugs, boxers of bulldogs kunnen moeite hebben met de ademhaling tijdens de vlucht door hoge temperaturen en stress. Met het oog op het welzijn van de dieren mogen deze daarom alleen worden vervoerd in de cabine.

 

Vechthonden of aanvalshonden die behoren tot onderstaande categorie mogen niet worden vervoerd in de cabine of het bagageruim. De honden hoeven niet te behoren tot een bepaald ras, maar zijn qua bouw vergelijkbaar met:- American Staffordshire terriërs (pitbulls) of vergelijkbare honden.
- Mastiffs, of vergelijkbare honden.
- Tosas, of vergelijkbare honden.
- Rottweilers, of vergelijkbare honden.

 

Reisdocumenten van uw huisdier

Ook uw huisdier moet in het bezit zijn van een paspoort, het paspoort voor gezelschapsdieren. Het paspoort moet door een bevoegde dierenarts uitgegeven zijn en moet de volgende gegevens bevatten:

 

- Rabiësvaccinaties. Uw huisdier moet ten minste 21 dagen voor vertrek zijn gevaccineerd.
- De regels voor de gezondheidsverklaring in het paspoort verschillen per land. Neem voor de eisen van het land waar je naartoe reist contact op met het consulaat of de ambassade van het betreffende land.

 

Wanneer u met uw hond naar Malta wilt vliegen, dan moet deze tussen 5 dagen en 24 uur voor vertrek behandeld zijn tegen lintworm.

Wanneer u wilt vliegen met uw huisdier, dan moet uw huisdier gechipt zijn met een transponder (elektronisch identificatiesysteem). Wanneer uw huisdier op een duidelijk zichtbare plek een tatoeage heeft die voor 3 juli 2011 is aangebracht, dan mag uw huisdier binnen de Europese Unie ook met deze tatoeage reizen.

 

Naar de volgende bestemmingen is het niet toegestaan om te vliegen met uw huisdier wegens de regelgeving van het vliegveld: Verenigd Koninkrijk, Ierland, IJsland, Schotland, de Verenigde Arabische Emiraten en Chambéry.

 

Denkt u aan uw stickers die op de box geplakt moeten zijn.
U vindt ze hier

Verder kunt u uw hond nog helpen met reisfit pilletjes tegen reis ziekte en wat goed helpt om een hond zich comfortabeler en veiliger te laten voelen is canicomfort. Dit geeft bepaalde stoffen af die een moederhond ook afgeeft tijdens het zogen en dat geeft een geruststellend gevoel ook bij volwassen honden. U vindt deze hieronder bij de gerelateerde artikelen.

 

Voor jóúw Hond.
Achteraf betalen als optie
Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
ideal payment method mastercard payment method visa payment method paypal payment method in3 payment method bancontact payment method