Vliegen met uw hond en TUI

Uw huisdier in het laadruim of als handbagage? Alles wat u moet weten wanneer u gaat vliegen met Tui samen met uw hond of ander dier. Autobench.nl zet het voor u op een rijtje.

Tui vliegtuig

U en uw hond willen met Tui reizen. Aan welke voorwaarden moet u voldoen.

Wij zetten alles even kort op een rijtje voor u.

 

Huisdieren in de cabine

Wanneer u reist met TUI is het op een beperkt aantal vluchten binnen Europa toegestaan om een huisdier in een kennel in de cabine mee te nemen. De afmetingen van de kennel moet binnen de maximaal toegestane afmetingen van 50x35x30 cm (LxBxH) vallen. Het gewicht van uw huisdier en kennel mogen samen niet zwaarder zijn dan 10 kg. Ook is de eis dat ze minstens 12 weken oud zijn. Wanneer u uw huisdier wilt vervoeren in de cabine is er toestemming nodig van de captain, anders wordt het huisdier vervoerd in een verwarmd bagageruim. Dit wordt aangegeven wanneer u gaat inchecken voor de vlucht. Wanneer een huisdier mag meereizen in de cabine moet er een raamplaats gereserveerd worden waarvoor de kosten variëren per bestemming, deze vindt u op de webportal van TUI fly services.

 

Huisdieren in het ruim 

Op verre vluchten is het alleen mogelijk om uw huisdier mee te nemen in een hiervoor geschikte en goedgekeurde kennel in het ruim. Een bench is niet toegestaan. De kennel moet groot genoeg zijn voor uw huisdier zodat hij voldoende ruimte heeft om goed te kunnen draaien, staan en liggen. De maximale afmetingen voor een kooi zijn 121cm lang x 81cm breed x 88cm hoog (oktober 2021)

Het vervoeren van uw huisdier is geheel op eigen risico. Bij het inchecken voor uw vlucht moet er een vrijwaringbewijs (Form of Indemnity) ondertekend worden. Stompneuzige dieren zoals pugs, boxers of bulldogs kunnen moeite hebben met de ademhaling tijdens de vlucht door hoge temperaturen en stress. Deze dieren met een platte snuit moeten aangemeld worden via de vrachtafhandelaar ECS. TUI fly vervoert geen Engelse- en Franse bulldogs, mopshonden en Boston terriërs in het ruim.

 

Bekijk hier ons assortiment Transportboxen

 

Hulpdieren

Een hulp- of blinde geleidehond mag altijd mee in de cabine, ook op verre vluchten. Deze dient aan bovengenoemde voorwaarden te voldoen en vooraf aangemeld te worden.

 

Meld uw huisdier, hulp- of blindegeleidehond direct bij boeking aan via de reisagent, touroperator of vrachtafhandelaar ECS. Wanneer u via de website van TUI een vlucht boekt kan aanmelden telefonisch of via het aanmeld formulier. Via 088-0885885 kunt u contact opnemen met TUI.

 

Reisdocumenten van uw huisdier

Ook uw huisdier moet in het bezit zijn van een paspoort, het paspoort voor gezelschapsdieren. Het paspoort moet door een bevoegde dierenarts uitgegeven zijn en moet de volgende gegevens bevatten:

- Rabiës vaccinaties. Uw huisdier moet ten minste 21 dagen voor vertrek zijn gevaccineerd.
- De regels voor de gezondheidsverklaring in het paspoort verschillen per land. Neem voor de eisen van het land waar je naartoe reist contact op met het consulaat of de ambassade van het betreffende land.

 

Wanneer u met uw hond naar Malta wilt vliegen, dan moet deze tussen 5 dagen en 24 uur voor vertrek behandeld zijn tegen lintworm.Wanneer u wilt vliegen met uw huisdier, dan moet uw huisdier gechipt zijn met een transponder (elektronisch identificatiesysteem). Wanneer uw huisdier op een duidelijk zichtbare plek een tatoeage heeft die voor 3 juli 2011 is aangebracht, dan mag uw huisdier binnen de Europese Unie ook met deze tatoeage reizen.

Verder kunt u uw hond nog helpen met reisfit pilletjes tegen reis ziekte en wat goed helpt om een hond zich comfortabeler en veiliger te laten voelen is canicomfort. Dit geeft bepaalde stoffen af die een moederhond ook afgeeft tijdens het zogen en dat geeft een geruststellend gevoel ook bij volwassen honden. U vindt deze hieronder bij de gerelateerde artikelen.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »