Vliegen met uw hond en Vueling

  • Geplaatst op
  • Door Mark
  • 0

Uw huisdier in het laadruim of als handbagage? Alles wat u moet weten wanneer u gaat vliegen met Vueling samen met uw hond of ander dier. Autobench.nl zet het voor u op een rijtje.

Vliegtuig Vueling

U en uw hond willen met Vueling reizen. Aan welke voorwaarden moet u voldoen. Wij zetten alles even kort op een rijtje voor u.

 

Huisdieren in de cabine

 

Wat beschouwd Vueling als huidieren?

Alle dieren op de lijst van toegestane dieren staan, die meegenomen kunnen worden in een niet stugge erkende kennel die voldoet aan de volgende afmetingen: 45x39x21 cm en 10 kg met het huisdier erin, worden door Vueling gezien als huisdier. De aan boord toegestane dieren zijn: honden, katten, vogels (geen roofvogels), schildpadden. De niet toegestane dieren zijn: knaagdieren, haasachtigen (bv. konijnen), marterachtigen (bv. fretten), boerderijdieren, roofvogels en reptielen.

 

Reserveren en inchecken

Om een vlucht te boeken voor een huisdier, dien je het Tarief Basic te kiezen en tijdens het reserveren deze dienst onder Je vlucht aanpassen toe te voegen. Vanwege de speciale voorwaarden van de reservering, dien je op de dag van de vlucht naar de incheckbalies te gaan, zodat er een stoel toegewezen kan worden die voldoet aan de behoeften en u een instapkaart kunt krijgen.

 

Veiligheidscontrole en tijdens de vlucht

Op het vliegveld gaat de reiskennel door de scanner samen met de halsband en het eten, terwijl het huisdier op uw arm of lopend door de metaaldetector gaat. Tijdens de vlucht dien je de reiskennel met het huisdier op de vloer, tussen je benen of onder de stoel voor je te plaatsen. Totdat men van boord gaat, mag je het dier niet uit de reiskennel halen.

Dieren die vanwege hun speciale eigenschappen (slechte geur, sanitaire staat, hygiëne of gewelddadig gedrag) hinderlijk of gevaarlijk zouden kunnen zijn voor de rest van de passagiers en de bemanning mogen niet vervoert worden.

 

Let op!

 

Elke passagier mag slechts één huisdier mee aan boord nemen en er worden slechts 2 huisdieren per vlucht toegestaan.
- Deze dienst is alleen beschikbaar voor vluchten uitgevoerd door Vueling en Ibera.
- Uw huisdier dient te reizen met een paspoort die is afgegeven door een dierenarts waarin staat dat de hond is ingeënt tegen rabiës, meer dan 30 dagen en minder dan 12 maanden voor de vlucht.
- Het eten van uw huisdier mag u meenemen in uw handbagage.
- U mag uw huisdier niet uit de reiskennel halen totdat u het vliegtuig heeft verlaten.
- Vueling vervoert geen huisdieren op vluchten van of naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

 

Vueling vervoert nooit dieren in het ruim van het vliegtuig, hierdoor zijn de mogelijkheden beperkt.

 

Hulphonden

 

Wanneer beschouwd Vueling een hond als hulphond?

Een hond die individueel getraind is om personen met een speciale behoefte te helpen, wordt gezien als hulphond.

 

Vereisten om te vliegen

- Om met een hulphond te vliegen, dient u te beschikken over een officiële papieren verklaring die de africhting als hulphond of geleidehond aantoont.
- Op het moment van de vlucht dient de hond tenminste 3 maanden oud en naar behoren geïdentificeerd te zijn (tatoeage of microchip).
- U moet het vaccinatieboekje van de hond en in geval van internationale vluchten zijn paspoort meenemen (vraag uw dierenarts om dit aan te vragen). Deze documenten moeten aan kunnen tonen dat de hond ingeënt is tegen rabiës, meer dan 30 dagen en minder dan 12 maanden voor de vlucht.

 

Reservering en tijdens de vlucht 

Om met een hulphond te vliegen, dient u dat tijdens het reserveren van de vlucht aan te geven via de website van Vueling of door met de klantenservice van Vueling te bellen na uw reservering.

Tijdens de vlucht moet uw hond tussen je benen of onder de stoel te passen en moet met een veiligheidstuig vast zitten voor en tijdens het opstijgen en dalen van het vliegtuig. Uit veiligheidsoverwegingen mogen de honden het gangpad niet blokkeren.

 

Let op!

 

- Wanneer er geen officiële papieren verklaring getoond kan worden die de hond als hulphond aantoont, wordt de hond niet toegelaten aan boord.
- Het is verstandig om een verzorgingspullen mee te nemen voor uw vlucht, zoals: een waterbak, deken en absorberende kussentjes.
- Dieren worden nooit in het ruim van Vueling vervoert.
- Wanneer u buiten de Europese Unie reist is het verstandig om de reisvoorwaarden bij het consulaat van het land van bestemming na te vragen.

 

Denkt u aan uw stickers die op de box geplakt moeten zijn.
U vindt ze hier

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »