Velden zijn niet correct ingevuld


De schofthoogte van uw hond

Het kiezen van een bench met de juiste afmeting voor uw hond is zeer belangrijk. Is de bench te klein kan de hond daar pijn van ondervinden of zelfs lichamelijke klachten, is de bench te groot kan de hond zich niet prettig voelen. Daarom is het van belang dat u de aanschaf van een bench afstemt op de afmeting van uw hond. Wij gebruiken als maatstaaf hiervoor de schofthoogte (schouderhoogte), dit is de hoogte die de hond heeft ter hoogte van de schouders als deze volledig rechtop staat. De hoogte van de kop is te verschillend per hond en de houding van de hond dat dit geen betrouwbare meting geeft.

Wij hebben een lijst samengesteld met de gemiddelde schofthoogtes van alle erkende rassen. Tussen een teefje en een reu zit ook hoogte verschil, houdt hier rekening mee. Mocht u een puppy hebben en wilt u een bench voor langere tijd, houdt dan de volwassen maat aan. In veel gevallen kan de puppy dan al wennen aan de bench. Hierbij is bij een te grote bench aangeraden een tussenschot of opvulling van de bench te gebruiken zodat de puppy het als bench ziet en er geen behoefte doet.


Schofthoogte Hondenras A t/m H

Op deze pagina vind u alle hondenrassen beginnend met A t/m H. schofthoogte-hond-ras-a-h

Hondenrassen A t/m H » 

 

Schofthoogte Hondenras I t/m Z


 Op deze pagina vindt u de schofthoogtes van alle honden beginnend met I t/m Z.Schofthoogtes hond ras van I tm Z

 

Hondenrassen I t/m Z »

Daarom kiest u voor ons

  • Groot assortiment
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Wij geven u graag goed advies
  • Voor 16.00 uur besteld, vandaag verzonden
Van te voren een korte chat gehad via de website omdat ik nog wat vragen had. Door het goede advies heb ik de juiste keuze kunnen maken. Snelle levering en netjes verpakt.
Jeroen -
In eerste instantie dacht ik dat de vervoersbench voor in het vliegtuig groot genoeg was voor mijn hond . Maar bij nader inzien was hij toch te klein Alleen kwam ik daar pas een maand later achter . Ik mocht de bench van Mark omruilen tegen en groter formaat ondanks dat ik 14 “ te laat” was volgens de leveringsvoorwaarden Super service en byzonder aardig!
Mary Smits -
Maatwerk bench Maatwerk bench aanvragen